Αρχική Ν. Αργολίδος Μάθημα ζωής από τον Ερυθρό Σταυρό στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

Μάθημα ζωής από τον Ερυθρό Σταυρό στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

Την Πέμπτη το βράδυ 4 Μαϊου 2023 η εκπαιδεύτρια του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου κ. Παππά Τζένη, επισκέφτηκε το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου μετά από αίτημα της διευθύντριας και την έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντωνίου Αυγερινού. Η εκπαιδεύτρια παρουσίασε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας τη βασική σειρά παροχής Πρώτων Βοηθειών και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Είναι μάθημα ζωής να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα για τις Πρώτες Βοήθειες, έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας σε κάποια επείγουσα δύσκολη περίπτωση, όπου ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και κάθε λεπτό που περνάει είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή που κινδυνεύει.

Η εκπαίδευση αυτή εντυπωσίασε τους μαθητές και καθηγητές που την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά για μιάμιση ώρα και στη συζήτηση που ακολούθησε εξέφρασαν τις απορίες τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Παππά για την πολύτιμη και χρήσιμη ενημέρωση!

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του σχολείου

Προηγούμενο άρθροΕνισχύσεις για σχέδια στον τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
Επόμενο άρθροΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Κόλαφος» η καθηγήτρια ιατροδικαστικής κατά του Αναγνωστόπουλου – «Δεν πεθαίνει κάποιος από μία αγκαλιά»