Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης: “Ανεργία κάτω από 8%, στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα...

Μητσοτάκης: “Ανεργία κάτω από 8%, στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα 950 ευρώ ο κατώτατος, νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3-4%”

Σε “πέντε άξονες-ταυτότητες της Ελλάδας” αναπτύσσεται το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027 το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, το πρόγραμμα υποδηλώνει το πως οραματίζεται την Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος τονίζοντας ότι αν κάτι χαρακτηρίζει αυτό το πρόγραμμα είναι η φιλοδοξία για το μέλλον.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με πέντε νέους ανθρώπους οι οποίοι αφηγήθηκαν μια δική τους προσωπική ιστορία και μίλησαν για το τι περιμένουν από την επόμενη μέρα στη χώρα μας.

Ο κ.Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δήλωσε ότι τα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια τα οποία μπήκαν την πρώτη τετραετία της ΝΔ, ενώ έκανε λόγο για σημαντικά βήματα προόδου που “επιβάλλεται να τα συνεχίσουμε”.

Πρώτος άξονας του προγράμματος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι η παραγωγική Ελλάδα, που αναπτύσσεται και παράγει νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα όλων των Ελλήνων.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης και τη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες.

“Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο και συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά.

Κάναμε πολύ σημαντικά βήματα προόδου, αλλά ταυτόχρονα μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές κάτι που αποδεικνύει την απόλυτη συνέπεια πράξεων, τόνισε και έδειξε διαφάνεια όπου αναφέρονταν αναλυτικά οι μειώσεις φόρων.

Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά το 2022 να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα παρά τις μειώσεις των φόρων” είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στις επενδύσεις μεγάλων κολοσσών στη χώρα μας όπως η Microsoft και η Pfizer, ενώ έδειξε και μια φωτογραφία από τα ναυπηγεία της Σύρου επισημαίνοντας ότι δεν είναι το μόνο ναυπηγείο που ξαναλειτούργησε με άλλους όρους αναφέροντας και τα παραδείγματα της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά.

Τόνισε ότι οι επενδύσεις δεν λένε πολλά πράγματα αν δε συνοδεύονται και από καλούς μισθούς, και είπε ότι η πρόκληση ήταν πάντα “πώς θα στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνοντας τους μισθούς σε σύνδεση με την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”. Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να φτάσει ο κατώτατος μισθός τουλάχιστον τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για τον Τουρισμό επισημαίνοντας ότι πέρασε μια μεγάλη δυσκολία την περίοδο του κορονοϊού, αλλά στηρίχθηκε και “σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση το 2022 να έχει ρεκόρ εσόδων στις βασικές του αγορές και το 2023 να αναμένεται ακόμη καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε” τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι το 2019 είχε προβάλει την πρόθεσή του να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο και σήμερα εξελίσσονται έργα ύψους 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ