Αρχική Eπικαιρότητα Αγρότες: Τα μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα

Αγρότες: Τα μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα

Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και επίσπευση των αγροτικών αποζημιώσεων

Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, καθώς και η επίσπευση των εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων  περιλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη και τα οποία εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η παρέμβαση για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ανέρχεται στα 76 εκατ. ευρώ, και όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, πρόκειται για μέτρο στο πλαίσιο του περιορισμού του κόστους παραγωγής.

Επίσης, οι εκκρεμείς αγροτικές αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ, των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) και των κρατικών ενισχύσεων ανέρχονται στα 120 εκατ. ευρώ.

Να κλείσουν οι εκκρεμότητες

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με αποζημιώσεις, όπως ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα «ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν».

Στο μεταξύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις και για τους μηλοπαραγωγούς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για οριζόντια στήριξη και για ποικιλίες που ενδεχομένως να ήταν έξω από τον αρχικό μας σχεδιασμό. Έχω ήδη δώσει τις σχετικές κατεύθυνσης στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης».

πηγη:in.gr

Προηγούμενο άρθροMarket Pass: «Ανοίγει» στο τέλος της επόμενης εβδομάδας – Αρχές Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές
Επόμενο άρθροΤο Φεστιβάλ Χρωμάτων έρχεται στο Ναύπλιο