Αρχική Ν. Αργολίδος Έγκλημα στην Κοιλάδα: Πέθανε ο πατέρας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που είχε...

Έγκλημα στην Κοιλάδα: Πέθανε ο πατέρας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που είχε δολοφονηθεί

Ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου δολοφονήθηκε το 2014, σε ένα έγκλημα που πάγωσε την Αργολίδα και ολόκληρη τη χώρα. Από τότε ο πατέρας του, ανέβαινε το δικό του Γολγοθά…

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του πατέρα τού καπετάνιου Θανάση Λάμπρου ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος στην αυλή του σπιτιού του με δυο σφαίρες, πριν από 8 χρόνια, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Αργολίδα και ολόκληρη τη χώρα. Για το έγκλημα έχει καταδικαστεί η σύζυγός του, σε ισόβια κάθειρξη.

«Έφυγε πολύ ταλαιπωρημένος και καταβεβλημένος. Η δολοφονία του γιου του τον είχε καταβάλει. Πάλεψε μέχρι τέλους για την αναζήτηση της αλήθειας προκειμένου να βρεθούν οι δολοφόνοι του γιου του. Έφυγε από τη ζωή, με τον μεγάλο του καημό: την τραγική απώλεια του γιου του, του Θανάση, μια απώλεια που προφανώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Λάμπρου, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

«Σήμερα αποχαιρετίσαμε όλοι τον καπετάνιο. Τον άνθρωπο που πάλεψε στη ζωή του με χίλια κύματα στις θάλασσες που ταξίδεψε και τα ξεπέρασε. Aλλά η ζωή του έτυχε στη “δύση” της να του επιφυλάξει την πιο δυσάρεστη δοκιμασία για γονιό: Τη δολοφονία του μοναχογιού του.

Στάθηκε ως το τέλος “βράχος”, λες και ήθελε να ολοκληρώσει αυτόν τον σκοπό: Έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα για την ανάδειξη της αλήθειας για τον θάνατο του παιδιού του και μετά να φύγει ήσυχος από αυτή τη ζωή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργακόπουλος στο grtimes.gr, και αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον πατέρα του άτυχου καπετάνιου, τον πεθερό της «μαύρης χήρας» όπως έγινε γνωστή η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου.

Το στυγερό έγκλημα συνέβη τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Αρχικά ο θάνατος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου θεωρήθηκε αυτοκτονία. Ωστόσο, οι αναλύσεις από τα εργαστήρια της αστυνομίας έδειξαν εγκληματική ενέργεια.

Η σύζυγος του καπετάνιου -η οποία μάλιστα εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές αναζητώντας τους δολοφόνους του άντρα της- καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο επέβαλε στην 38χρονη «μαύρη χήρα» επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία.