Αρχική Eπικαιρότητα Πότε ξεκινά ο καύσωνας με 40άρια – Οι 3 δύσκολες μέρες

Πότε ξεκινά ο καύσωνας με 40άρια – Οι 3 δύσκολες μέρες

Έως και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν και αμέσως μετά η χώρα μπαίνει σε τροχιά καύσωνα. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, όταν θα αρχίσουν να εξασθενούν, θα ξεκινήσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον για τρεις ημέρες. Δηλαδή από Παρασκευή μέχρι και μετά το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, αλλά όχι ακραίες, όπως λέει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, «δεν θα πρόκειται για έναν ακραίο καύσωνα, αλλά για έναν τυπικό καύσωνα για το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες πιο υψηλές στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Όσον αφορά στην Αθήνα ο υδράργυρος από την Παρασκευή θα δείχνει του 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Μετά από μία εβδομάδα θα σημειωθεί μία πτώση στις θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα, με τον υδράργυρο να παραμένει στους 36 βαθμούς.

Στα δυτικά, όμως, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη ζέστη να παραμένει για πολλές ημέρες.