Αρχική Eπικαιρότητα Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί για τη...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί για τη Δευτέρα για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Ενώπιον της ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/7) η Ρούλα Πισπιρίγκουη οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας ενόσω το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

Η 33χρονη, που βρίσκεται προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο για τη δολοφονία με κεταμίνη της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», οδηγήθηκε ξανά σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η 33χρονη φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, έχοντας το κεφάλι της ψηλά και φανερά αδυνατισμένη, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια και ζήτησε από την αρμόδια ανακριτική αρχή χρόνο να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

(Πηγή: Eurokinissi)
Με ψηλά το κεφάλι στον ανακριτή η Πισπιρίγκου (Πηγή: Eurokinissi)

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης της άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό. Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενήργησε την κύρια ανάκριση για το θάνατο του παιδιού έχει μάλιστα ήδη καλέσει την Πισπιρίγκου για σήμερα (20/7) σε συμπληρωματική απολογία. Η κατηγορούμενη ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

(Πηγή: Eurokinissi)
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο, φανερά αδυνατισμένη, η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε να απολογηθεί και για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (Πηγή: Eurokinissi)

Τι υποστηρίζει για τους θανάτους Μαλένας-Ιριδας

Στο υπόμνημα που είχε υποβάλει προ ημερών στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας για τους οποίους είναι η μοναδική ύποπτη, η μητέρα των τριών κοριτσιών που είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, εμμένει στην αθωότητα της στο υπόμνημα συνολικά 27 σελίδων που κατέθεσε ο δικηγόρος της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου στις έγγραφες εξηγήσεις που κατατέθηκαν αναφέρεται με λεπτομέρειες σε όλα, εστιάζει στα τρία τελευταία χρόνια από το θάνατο της Μαλένας μέχρι και τη σύλληψη της και αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στους θανάτους των παιδιών.

(Πηγή: Eurokinissi)
Πήρε προσθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα (25/7) η Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (Πηγή: Eurokinissi)

Επίσης, στο υπόμνημα περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι κακώσεις που εντοπίστηκαν από τους ιατροδικαστές στα πρόσωπα των παιδιών. Η μητέρα των τριών κοριτσιών που χάθηκαν πρόωρα υποστηρίζει ότι οι κακώσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών ανάνηψης τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ίριδα. Στηρίζει τον ισχυρισμό της, μάλιστα, σε εκθέσεις ειδικών.