Αρχική Eπικαιρότητα Γιορτή σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου: Αγία Όλγα η Ισαπόστολος η Βασίλισσα

Γιορτή σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου: Αγία Όλγα η Ισαπόστολος η Βασίλισσα

Η Γιορτή σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Ευφημία η Μεγαλομάρτυς. Η Αγία Όλγα η Βασίλισσα και Ισαπόστολος. Ο Άγιος Νεκτάριος από τα Βρύουλλα ο Νέος Οσιομάρτυρας. Ο Όσιος Κύριλλος ο Νέος ο εν Πάρω.

Θείας πίστεως, αρχή αγία, αναδέδειξαι, εν τη Ρωσία, προσελθούσα του Σωτήρος τη χάριτι, και εν αυτή τον λαόν σου προσήγαγες, ως αληθής βασιλίς και θεόληπτος. Όλγα ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Η Αγία Όλγα ήταν βασίλισσα της Ρωσίας και δια του αγίου Βαπτίσματος μετονομάσθηκε Ελένη, το έτος 957 μ.Χ. Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς τις άοκνες προσπάθειές της για τη χριστιανική διαφώτιση του Ρώσικου λαού. Έκανε τα πάντα για να γνωρίσουν οι Ρώσοι την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού.

Η Αγία αυτή, όταν ήλθε με την ακολουθία της κάποτε στο Βυζάντιο, έτυχε θερμής υποδοχής για τους αγώνες της υπέρ του Χριστιανισμού. Πάνω στον αγώνα αυτό, παρέδωσε την τελευταία της πνοή την 11η Ιουλίου 969 μ.Χ.

 

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός: Οι προσωρινοί πίνακες από την ΔΥΠΑ δικαιούχων και παρόχων του προγράμματος
Επόμενο άρθροΑπίστευτο! Σοβαρά τραυματίες 2 νέοι σε τροχαίο – Επέστρεφαν από το Νοσοκομείο Κορίνθου – Είχαν επισκεφθεί την τραυματισμένη 22χρονη φίλης που παρασύρθηκε από όχημα στη Συκιά