Αρχική Eπικαιρότητα Μαξίμου: Στον «πάγο» ο ανασχηματισμός, «ζεσταίνονται» οι πρόωρες εκλογές -Οι 3+1 προϋποθέσεις

Μαξίμου: Στον «πάγο» ο ανασχηματισμός, «ζεσταίνονται» οι πρόωρες εκλογές -Οι 3+1 προϋποθέσεις

Πρόωρες εκλογές: Μια τηλεοπτική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη Πέμπτη («αυτή τη στιγμή δεν ξέρει κανείς πότε θα στηθούν κάλπες, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός») αναζωπύρωσε τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Είχαν προηγηθεί διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έδιναν και ημερομηνίες (25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου), σε συνδυασμό με άλλες, προερχόμενες επίσης από το Μαξίμου, πληροφορίες ότι «παγώνει» ο ανασχηματισμός και ότι οι (μυστικές) κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι η ΝΔ έχει «μπετονάρει» το 35% και οδεύει προς την αυτοδυναμία του 37 -38% στις δεύτερες, βεβαίως, εκλογές. Την ίδια ώρα και η ομοβροντία των φανερών δημοσκοπήσεων καταδείκνυε ότι κυβέρνηση και Κυρ. Μητσοτάκης κερδίζουν, κεφαλαιοποιώντας την πρωθυπουργική επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι αν και, όπως είπε και η Ντ. Μπακογιάννη, ούτε ο Μητσοτάκης ξέρει πότε, οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται περισσότερο κοντά από ποτέ.

Οι 3+1 προϋποθέσεις

Υπάρχουν, όμως, 3+1 προϋποθέσεις. Τρεις που αφορούν την αποτροπή αρνητικών εξελίξεων και μία που σχετίζεται με μία, αναμενόμενη, θετική.

Τι, λοιπόν, ΔΕΝ πρέπει να γίνει το καλοκαίρι για να «κλειδώσουν» οι εκλογές το φθινόπωρο:

Πρώτον, να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Δεύτερον, τα ανασχεθεί μέσω των μέτρων της κυβέρνησης και των διεθνών εξελίξεων, το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά και

Τρίτον, να μην έχουμε «θερμό» καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά.

Αναφορικά με την θετική εξέλιξη που φαίνεται ότι είναι προεξοφλημένη, έχει να κάνει με την επιστροφή μετά από μία τριετία, μιας «κανονικής» τουριστικής περιόδου, που θα φέρει χρήματα και ευφορία σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Αν αυτές οι προϋποθέσεις ισχύσουν, τότε οι εκλογές του φθινοπώρου, θεωρούνται κάτι περισσότερο από βέβαιες. Γι’ αυτό, άλλωστε, «πάγωσε» ο ανασχηματισμός. Γιατί ανασχηματισμός τρεις μήνες πριν τις εκλογές, είναι ως μη γενόμενος.

Εξάλλου, αν δεν ισχύσουν, πάμε αναγκαστικά για το τέλος της τετραετίας (άνοιξη του 2023), και ο ανασχηματισμός που «πάγωσε» για το φθινόπωρο.

www.aftodioikisi.gr