14.6 C
Corinth
Σάββατο, 27 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Λακωνίας Η Google επιλέγει τη Μονεμβάσια ανάμεσα στις 8 αγαπημένες εικόνες του Street...

Η Google επιλέγει τη Μονεμβάσια ανάμεσα στις 8 αγαπημένες εικόνες του Street View

Τα 15 της χρόνια γιορτάζει η εφαρμογή των Google Map’s, Street View. Πρόκειται για έναν πλήρη χάρτη 360 μοιρών, ολόκληρου του κόσμου! Οχήματα της Google, με ενσωματωμένες στις οροφές τους πανίσχυρες κάμερες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα πλήρους χαρτογράφησης ενός σημείου, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο από το 2007. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διαδικτυακός κολοσσός, μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες, σε περισσότερες από 100 χώρες. Για να επιτευχθεί η δημιουργία «έξυπνων» και διαδραστικών χαρτών, τα αυτοκίνητα της Google έχουν διανύσει πάνω από 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα (10 εκτ. μίλια), δηλαδή, η απόσταση που αντιστοιχεί στον γύρο της Γης 400 φορές!

Το ενδιαφέρον για το νομό μας όμως, έγκειται, πως για τον εορτασμό των 15 χρόνων της εφαρμογής, η Google επέλεξε 15 σημεία του κόσμου από τη συλλογή της, ανάμεσά τους και ένας ιδιαίτερα δημοφιλής ελληνικός προορισμός, η δική μας Μονεμβάσια και μάλιστα μοναδική περιοχή απ’ όλη τη χώρα!

Συγκεκριμένα, για τη λακωνική καστροπολιτεία η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Μονεμβάσια είναι μια πόλη της Ελλάδας το όνομα της οποίας προέρχεται από δύο λέξεις που σημαίνουν μοναδική είσοδος. Και όντως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπεις σε αυτό το πέτρινο φρούριο. Εξερευνήστε την  πόλη στο Street View χωρίς να προβληματίζεστε για το πώς θα φτάσετε εκεί».

Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η επιλογή της Μονεμβάσιας, ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά και φυσικά θαύματα του κόσμου, σε επιστημονικά επιτεύγματα και μνημεία τέχνης. Η διαδρομή για να μπεις στο κάστρο, οι αυστηροί κανόνες αναπαλαίωσης των κτισμάτων του, με βάση την αρχική τους μορφή και η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, η οποία κυριαρχεί στο χώρο, δημιουργούν αίσθημα δέους στον επισκέπτη που διαβαίνει τις πύλες του και τον κάνουν να βιώνει  πως χάνεται μέσα στο χώρο και χρόνο και μεταφέρεται στην εποχή των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Αναλυτικότερα, οι εικόνες που επιλέχθηκαν χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: 3 εικόνες από τα πιο πρόσφατα δημοφιλή σημεία στον κόσμο, 4 νέες συλλογές και 8 εικόνες του Street View, οι οποίες προκαλούν τον θεατή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, να νιώσει ξεχωριστά συναισθήματα, «εικονες που αγαπάμε».

Τα 15 επιλεγμένα σημεία είναι τα ακόλουθα:

Τα 3 πιο πρόσφατα δημοφιλή σημεία στον κόσμο:


1. Burj Khalifa (Μπουρτζ Χαλίφα), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

2. Πύργος του Άιφελ, στη Γαλλία

3. Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία

Νέες συλλογές:


1. Οι Πυραμίδες του Meroe, στο Σουδάν

2. Ο καθεδρικό Ντουόμο, στην Ιταλία

3. Les Invalides, στη Γαλλία

4. Sydney Ferries, στην Αυστραλία, η συλλογή αυτή θα αναρτηθεί στην εφαρμοφή Street View εντός του 2022.

Αγαπημένες εικόνες:


1. Το ενεργό ηφαίστειο Ambrym Volcano Marum Crater, στη Νέα Ζηλανδία

2. Η Μονεμβάσια, στην Ελλάδα

3. Το ορυχείο Wielicza Salt Mine, στην Πολωνία

4. Ενεργό ηφαίστειο στο βουνό Mihara, στην Ιαπωνία

5. Το μνημείο της Πέτρας, στην Ιορδανία

6. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

7. Τα θαλάσσια λιοντάρια, στα ανοιχτά των νησιών Γκαλαπάγκος

8. Ένα «άλογο», στον Καναδά