Αρχική Ν. Κορινθίας «ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Ε.Π.Ο. ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ»

«ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Ε.Π.Ο. ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ»

 Την Κυριακή 22 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί διπλή εξορμηση, Ορειβατική, και Ποδηλατική. Θα γίνουν τα εγκαίνια του καινούριου μονοπατιού με τη διάσχιση του ρέματος που ξεκινά από το Σοφικό και καταλήγει στην Αλμυρή.
 Η διαδρομή ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγ.Νεκταρίου στην περιοχή “Πίουζα”, στην είσοδο του χωριού Σοφικό από την παλαιά επαρχιακή οδό.
✍︎︎ Παραθέτουμε το πρόγραμμα, όπως αυτό αναρτήθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο.
~ Αρχικά κινούμαστε για ένα χιλιόμετρο περίπου πάνω στο παλιό, αναλημματικό, σε πολλά σημεία, μονοπάτι που ένωνε το Σοφικό με το Ρειτό και την Αλμυρή, στη συνέχεια κατεβαίνουμε στο ρέμα της Γκιόλεζας στο οποίο θα κινηθούμε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Η πορεία μέσα στο ρέμα – φαράγγι που περιβάλλεται από κάθετα τοιχώματα ύψους δεκάδων μέτρων θα μας προσφέρει μία σπάνια εμπειρία, ενώ διασχίζοντας την κοίτη, θα μας συντροφεύουν η παρθένα τοπική χλωρίδα με κουμαριές, πικροδάφνες ,ασπάλαθους, αγριοφιστικιές, αγριοτριανταφυλλιές κ.α. και θα μας αποζημιώσει με μυρωδιές, ρίγανης, φασκόμηλου, όπου μέσα από σκιερά και στενά περάσματα θα φτάσουμε στο Ρειτό.
~ Σε αυτό το σημείο για όποιον επιθυμεί θα υπάρχει δυνατότητα εξόδου (θα βρίσκεται λεωφορείο στο χωριό Ρειτό ).
~ Μετά από μικρή στάση θα συνεχίσουμε τη διάσχιση του ρέματος και η πορεία θα ολοκληρωθεί με το τελευταίο τμήμα του σε πυκνό δάσος χαλεπίου πεύκης. Η κατάληξη θα είναι στον προστατευόμενο υγρότοπο του Κοκκωσίου, μοναδικής ομορφιάς υδάτινο οικοσύστημα, ένα σύνολο αποτελούμενο από μικρό ποταμό, λίμνες, όπου ενδημούν τα προστατευόμενα είδη, όπως το χέλι Anguilla Anguilla και ο μοναδικός παγκοσμίως Ζαχαρίας της Αλμυρής (Αphanius almiriensis).
~ Όσοι επιθυμούν μπορούν να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα κρύα νερά και να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό «τζακούζι».
~ Πριν την πορεία θα πιούμε καφέ στις καφετέριες του Σοφικού.
Ω.Π 5 Β.Δ Β
▫️Αρχηγοί εξόρμησης:
• Φουριώτη Μάγια 6972838789
• Ζάρκου Κατερίνα 6980438060
• Σίμος Μιχάλης 6942625135
Αρχηγός Ποδηλατικής
• Σπύρου Πίτερ 6947897811
 Αναχώρηση στις 07:00 από τα Περιβολάκια – Κόρινθος.
 Κόστος εξόρμησης 8€
~ Θα υπάρξει Ποδηλατική εξόρμηση και η ομάδα θα ακολουθήσει διαδρομή που στο σύνολό της είναι περίπου 35 ΧΛΜ και αποτελείται από δυο διαφορετικές πορείες:
Α) Σοφικό – Αυγώνας – Ξέστι – Σοφικό 18 ΧΛΜ
Β) Σοφικό – Πίουζα – Τζάλικας – Ρυτό – υδροβιότοπος Κοκώσι 22 ΧΛΜ
Εξοπλισμός: ΚΡΑΝΟΣ (απαραίτητο!) Ποδήλατο βουνού, ρούχα κατάλληλα για ποδήλατο, σακίδιο πλάτης, γάντια, αντηλιακό, αντιανεμικό, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου, ξηρά τροφή, νερό και πετσέτα για μπάνιο!
Ω.Π. 5-6 Β.Δ Β
▫️Οσοι επιθυμούν, κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό της ποδηλατικής εξόρμησης
μπορούν στο τέλος της Α) διαδρομής να μην ακολουθήσουν την ομάδα.
▫️Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις συνθήκες.
Ορειβατικός Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, μαγιό, πετσέτα.
~ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
~ Σε περίπτωση όμως που δεν είναι μέλος, μπορεί να συμμετέχει μία φορά, σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνει μέλος.
Για να γίνει μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
~ Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
~ Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
~ Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
~ Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)