Αρχική Eπικαιρότητα Τέλος τα μέτρα στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, απαιτούνται μόνο μάσκες

Τέλος τα μέτρα στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, απαιτούνται μόνο μάσκες

Μόνο μάσκες απαιτούνται από σήμερα, 1η Μαΐου 2022, στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ανακοινώνει σήμερα τη μοναδική αυτή υποχρέωση επιβατών και εργαζόμενων σε αεροπορικές.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός των αεροδρομίων αλλά και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα χαλάρωσης και άλλων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς μπαίνουμε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό.

Έτσι, από σήμερα καταργείται η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποχρεούνται πλέον να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Παράλληλα η χωρητικότητα στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επανέρχεται στο 100%, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται και η χρήση πιστοποιητικού EUDCC για τους τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, η χρήση παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους μέχρι τέλος Μαΐου ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο αυτό να παραταθεί και πέραν της 1ης Ιουνίου, όπως αποκάλυψε προ ημερών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Προηγούμενο άρθροΑλέρτ για προσωπικό στον τουριστικό κλάδο – Τι λένε άνθρωποι του κλάδου
Επόμενο άρθροΤι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά και πώς καθιερώθηκε ο όρος “εργατική”