Αρχική Ν. Κορινθίας Κορινθία : Βουλευτικές εκλογές – Λίγες οι θέσεις, πολλοί οι μνηστήρες …….....

Κορινθία : Βουλευτικές εκλογές – Λίγες οι θέσεις, πολλοί οι μνηστήρες …….. από την Σοφία Μπαλή

Με δεδομένο ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με τον νόμο της απλής αναλογικής και με τα συνεπακόλουθά του που τα “θαυμάσαμε” σε Δήμους και Περιφέρειες, έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις στα κόμματα για τους υποψήφιους βουλευτές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Βουλή, σύμφωνα με τον ισχύον νόμο θα μπουν πλέον περισσότερα κόμματα, με κάποια από αυτά να παίζουν και σημαντικό ρόλο.

Η Κορινθία αποτελούσε και αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο, μιας και σε τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις της πέφτει ο κλήρος να βγάζει έδρα κόμμα που μπορεί να είναι τρίτο ή τέταρτο πανελλαδικά (σας θυμίζω την εκλογή βουλευτή με την Χρυσή Αυγή το 2012).

Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά την Νέα Δημοκρατία δεν αναμένονται εκπλήξεις στις υποψηφιότητες μιας και οι Χρ.Δήμας και Νίκος Ταγαράς, εν ενεργεία υπουργοί είναι τα μόνα σίγουρα ονόματα. Μάλλον σίγουρη και η υποψηφιότητα του βουλευτή Κώστα Κόλλια και έτσι κλείνει ο κύκλος των ανδρών. Με τις γυναίκες η κατάσταση μάλλον θα είναι ρευστή αφού δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει και πάλι στην Κορινθία η ποσόστωση του φύλου όπως το 2019. Σε αυτή την περίπτωση η μία υποψηφιότητα θα είναι της Μαριλένας Σούκουλη ενώ για τις Αναγνωσταρά και Παπακωνσταντίνου δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα νέα γυναικεία ονόματα που ακούγονται και μάλιστα η μία είναι κόρη παλιού βουλευτή του κόμματος στον νομό.

Για τον  ΣΥΡΙΖΑ η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι του βουλευτού Γιώργου Ψυχογιού ενώ η κάθαρση και ριζική ανανέωση που υπόσχεται ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, πετάει από μόνο του τους Θελερίτη, Τσόγκα και Κασίμη εκτός οποιασδήποτε διαδικασίας. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος σε νέους του κόμματος να μπουν και να διεκδικήσουν την ψήφο των συριζαίων πολιτών. Και στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται κάποια νέα ονόματα που όμως ούτε συμφωνούν, ούτε διαψεύδουν και έτσι δεν μπορούμε ακόμη να αναφέρουμε κάτι για αυτό.

Εκεί που θα δούμε όμως ποδοπατήματα είναι στο ΚΙΝΑΛ αφού όπως δείχνουν τα πράγματα θα βγάλει έδρα στο νομό Κορινθίας και οι υποψήφιοι μνηστήρες πολλοί. Μυστήριο παραμένει η κάθοδος της Κατερίνας Φαρμάκη ενώ φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες του Γιάννη Ανδρέου και του Βαγγέλη Ανδριανάκου.

Πολλοί και οι ενδιαφερόμενοι για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που θέλουμε να πιστεύουμε πως και εκεί θα δούμε μία πραγματική κάθαρση σε σχέση με το 2019.

Σ.Μπαλή