Αρχική Ν. Αρκαδίας Την ανιούσα πήρε και η τιμή του πιτόγυρου, λόγω των υπέρογκων εξόδων...

Την ανιούσα πήρε και η τιμή του πιτόγυρου, λόγω των υπέρογκων εξόδων (video)

Το κύμα ακρίβειας που επικρατεί στην χώρα μας δε λέει να σταματήσει… με αποτέλεσμα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης να έχουν φτάσει στα ύψη.

Την ανιούσα πήρε και η τιμή του πιο παραδοσιακού και περιζήτητου φαγητού της χώρας μας, του πιτόγυρου, το οποίο πλέον στην Τρίπολη αγγίζει η τιμή του τα 3,5 ευρώ και το καλαμάκι στα 2 ευρώ.

Η αύξηση των πρώτων υλών, τα φουσκωμένα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η οικονομική κρίση που έχει φέρει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ανάγκασαν τους ψητοπώλες να προβούν σε αυξήσεις στο πιτόγυρο και το σουβλάκι.

Τα ψητοπωλεία της Τρίπολης κάνουν λόγο για μείωση τουλάχιστον 30 % του τζίρου το τελευταίο διάστημα και φοβούνται ότι η μείωση θα είναι ακόμα πιο μεγάλη με τις νέες ανατιμήσεις.

Ζητούν άμεσα, αύξηση των μισθών των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους, ενώ δηλώνουν χαρακτηριστικά, πως πλέον το πιτόγυρο αποτελεί τρόφιμο πολυτελείας.

Τέλος, οι επιχειρηματίες ευελπιστούν να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για να καταφέρουν να ξανά μειώσουν τις τιμές ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι καταναλωτές.