Αρχική Eπικαιρότητα Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις 822 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις 822 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις 822 θέσεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),  στην προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 4 Απριλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στη σχετική Προκήρυξη.

Στο πρώτο αυτό στάδιο οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, αναφέροντας όλα τα τυπικά προσόντα που έχουν και θεωρούνται ως απαραίτητα ή πρόσθετα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Στην συνέχεια το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού, το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν τους εξής κλάδους και ειδικότητες:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – 546 θέσεις: ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής και ΠΕ Τελωνειακών.

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – 203 θέσεις: ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Πληροφορικής και ΤΕ Τελωνειακών.

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – 73 θέσεις: ΔΕ Τελωνειακών

Ο γραπτός διαγωνισμός

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα ή τέσσερα μαθήματα αναλόγως της ειδικότητας για την οποία διαγωνίζονται.

Το μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες – Κατανόηση Κειμένων είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους, ενώ τα υπόλοιπα μαζί με τους συντελεστές βαρύτητας που έχουν κατά την εξέταση είναι τα εξής:

diagonismos aade

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που μοριοδοτούν

Για όλες τις θέσεις της προκήρυξης 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.