Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Καθιστούμε τον Δήμο μας ελκυστικό για ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων»

Κώστας Τζιούμης: «Καθιστούμε τον Δήμο μας ελκυστικό για ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων»

Την Τετάρτη 23/2/22 ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σαμπράκος.
Η συζήτηση έγινε σε άψογο κλίμα και προέκυψε πως ο Δήμος Τρίπολης αναγνώρισε έγκαιρα την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης και τις συνέπειες της για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, αναλαμβάνοντας μια σειρά πρωτοβουλιών για τη μετατροπή της σε ευκαιρία παραγωγικού μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας. Επίσης, αποδείχθηκε ότι ο Δήμος Τρίπολης εργάζεται και προσπαθεί για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ευκαιρίας με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής μετάβασής του στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε ότι στόχος του Δήμου Τρίπολης μέσω της αξιοποίησης των δράσεων και των πόρων του ΣΔΑΜ είναι να καταστεί ελκυστικότερος για ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα μετατρέψουν το Δήμο Τρίπολης σε ένα Δήμο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος.