Αρχική Ν. Αχαΐας Σοκαριστική καταγγελία στην Πάτρα: «Είχε κρεμάσει το μωρό μας ανάποδα από το...

Σοκαριστική καταγγελία στην Πάτρα: «Είχε κρεμάσει το μωρό μας ανάποδα από το μπαλκόνι»

Μία γυναίκα στην Πάτρα έχει υποβάλει επτά μηνύσεις σε βάρος του πρώην συντρόφου της για βίαιη συμπεριφορά και απειλές.
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών, με μία ακόμα υπόθεση να έρχεται στη δημοσιότητα, αυτήν τη φορά από την Πάτρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», μία γυναίκα φέρεται να έχει κάνει επτά μηνύσεις στον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, για βίαιη συμπεριφορά και απειλές.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι την περασμένη Κυριακή, ο άνδρας επιχείρησε να τη σκοτώσει με το αυτοκίνητό του.
Η γυναίκα, με καταγωγή από την Τσεχία, ζει στην Πάτρα εδώ και δέκα χρόνια.
Γνωρίστηκε με τον συγκεκριμένο άνδρα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, έκανε παιδί μαζί του και εκείνος το αναγνώρισε. Όταν του ζήτησε να χωρίσουν, άρχισε το μαρτύριό της.
Όπως αναφέρεται, ο άνδρας την περίμενε έξω από το σπίτι, πηδούσε από τα παράθυρα για να μπει σε αυτό, φώναζε, απειλούσε.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, ο άνδρας ήταν «κακοποιητικός και με το παιδί».
«Το βλέπει δύο τρεις φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται. Την τελευταία φορά που πήγα στην εισαγγελία μού είπαν ότι δεν μπορώ να κινήσω διαδικασία εναντίον του, γιατί εκείνος έχει ζητήσει να ερευνηθεί το δικό μου περιβάλλον, υπονοώντας ότι εγώ το κακοποιώ. Απ’ την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου και να είμαι μαζί του. Έκανα υπομονή. Με χτυπούσε και μετά έλεγε “συγγνώμη” κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει».

«Με έσερνε από τα μαλλιά»

Σοκάρει η αναφορά της σε περιστατικό με τον άνδρα να πιάνει το παιδί τους και να το κρεμάει ανάποδα από το μπαλκόνι.
«Όταν το μωρό ήταν τριών μηνών, έκλαιγε ένα βράδυ και το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι και πάω και του δίνω μια σφαλιάρα στην πλάτη. Αφήνει το παιδί στο κρεβάτι και με χτυπάει. Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου έλεγε ότι θα μου πάρει το παιδί. Στη γειτονιά άκουγαν τις φωνές» αναφέρει η γυναίκα στην καταγγελία της.
Συνεχίζοντας, δηλώνει πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων παρέλαβε το παιδί με σημάδια.
«Τα Χριστούγεννα, μετά από τρεις μέρες που ήταν μαζί του, το παιδί ήρθε με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς, μιμί εδώ”. Κι άλλη φορά έχει έρθει με μελανιασμένα τα χεράκια του. Και μετά το εξαγοράζει με δωροσακούλες».
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της γυναίκας, Ντάνα Αντωνοπούλου, έχουν υποβληθεί ασφαλιστικά μέτρα από τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ επιβεβαιώνει πως ο πρώην σύντροφός της την ενοχλεί σε καθημερινή βάση, την απειλεί και τη βρίζει έξω από το σπίτι της.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόβλημα με την Αστυνομία είναι το πιο σοβαρό για την γυναίκα, που φοβάται για τη ζωή της και ζητά προστασία.
Για την υπόθεση, διοργανώθηκε κινητοποίηση μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού, από την «Πρωτοβουλία ενάντια στην Πατριαρχία».