Αρχική Eπικαιρότητα Ανατριχιαστική περίπτωση κακοποίησης 4χρονου φέρνει στο φως η Μπεκατώρου: Δράστης ο γιος...

Ανατριχιαστική περίπτωση κακοποίησης 4χρονου φέρνει στο φως η Μπεκατώρου: Δράστης ο γιος της νταντάς

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που δημιούργησε το #MeNow_MeToo αποκάλυψε δυο σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν μεταξύ άλλων και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.
Η μία αφορά σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τετράχρονου αγοριού από τον γιο της νταντάς που τον φυλούσε.
Ο εν λόγω δράστης υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και κακοποιούσε το παιδί εν γνώσει της μητέρας του. Τελικά, το μαρτύριό του έγινε γνωστό από μια ζωγραφιά που έφτιαξε.

Η μαρτυρία του πατέρα του μικρού αγοριού όπως τη διάβασε η Σοφία Μπεκατώρου:

«Πρόκειται για αγοράκι τεσσάρων ετών. Το αγοράκι αυτό, τα πρωινά, έμενε στο σπίτι του με μία κυρία 52 ετών, την νταντά του. Στον χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μία απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές.
Τελικά, αποδείχθηκε -έπειτα από καιρό- ότι όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο τεσσάρων χρόνων αγοράκι.
Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί, για να μη μιλήσει. Τελικά, η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής και απεικόνισε όσα συνέβαιναν στο σπίτι και αφορούσαν την νταντά και το φαντάρο γιο της. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από έμπειρους παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές».

«Νιώθω θλίψη και θυμό, έχουμε χάσει τον έλεγχο»

Εν συνεχεία, η Μπεκατώρου σχολίασε τα όσα ακούστηκαν εκφράζοντας τη θλίψη της, τονίζοντας πως «πρέπει να τραβήξουμε άμεσα μια γραμμή και να φροντίσουμε να αναδιαρθρώσουμε όλα τα πλαίσια που εμφανίζεται η βία ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό και την οικογένεια».
«Διαβάζοντας τις καταγγελίες αυτές μόνο θλίψη και θυμό νιώθω. Διαπιστώνω ότι ως κοινωνία έχουμε χάσει τον έλεγχο των ορίων της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της διαχείρισης εξουσίας» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Σοφία Μπεκατώρου.
«Επικαλούμενοι το επάγγελμα, την αυθεντία ή τις καλές προθέσεις, διαπράττουμε ψυχολογικά βασανιστήρια αντλώντας δύναμη και υπερηφάνεια. Είναι σαφές ότι πρέπει να τραβήξουμε άμεσα μια γραμμή και να φροντίσουμε να αναδιαρθρώσουμε όλα τα πλαίσια που εμφανίζεται η βία ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό και την οικογένεια. Ο τρόπος που μιλάμε, συμπεριφερόμαστε και λειτουργούμε μεταφέρει μηνύματα φανερά και κρυφά και αναπαράγουν τη βία».
«Πρέπει να αρχίσουμε» τόνισε «να συνειδητοποιούμε πως όταν μένουμε αμέτοχοι στο θέμα της βίας, την ενισχύουμε και είναι ατομική μας ευθύνη να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να παρέμβουμε όταν βλέπουμε κακοποιητικές συμπεριφορές».