Αρχική Eπικαιρότητα Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δε θα ισχύει για τους νοσούντες, αλλά δεν θα ακυρώνεται...

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δε θα ισχύει για τους νοσούντες, αλλά δεν θα ακυρώνεται αυτόματα

Θεσμικά θα αναστέλλεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσο καιρό θα διαρκεί η νόσηση των εμβολιασθέντων πολιτών, χωρίς ωστόσο το πιστοποιητικό τους να εμφανίζεται αυτόματα άκυρο σε περίπτωση ενδεχόμενου ελέγχου, καθώς δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αυτό διεκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ: «Είναι αυτονόητο ότι για αυτόν που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσής του δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Διακόπτεται η ισχύς του και επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του, δηλαδή μετά από 10, 8, 5 ή 14 ημέρες».

Ωστόσο η διαδικασία αυτή είναι αδύνατο να γίνει αυτόματα. Κατά συνέπεια τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται έγκυρα στους ελέγχους και να «πρασινίζουν» ακόμα και κατά το διάστημα για το οποίο θα έχει ανασταλεί η ισχύς τους λόγω νόσησης οπότε επαφίεται στην υπευθυνότητα των πολιτών να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γυρω τους παραμένοντας σε απομόνωση.