Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Υπάλληλος καταστήματος έκανε έρευνα για κλοπιμαία και «έγδυσε δύο ανήλικες»

Πάτρα: Υπάλληλος καταστήματος έκανε έρευνα για κλοπιμαία και «έγδυσε δύο ανήλικες»

Τι απαντά η υπάλληλος, εναντίον της οποίας η οικογένεια της μιας 16χρονης σκέφτεται να καταθέσει μήνυση.
Σε μια σοβαρή καταγγελία εναντίον υπαλλήλου καταστήματος στην Πάτρα προχώρησε η μητέρα μιας 16χρονης, υποστηρίζοντας ότι ανάγκασε την κόρη της, όπως και μια φίλη της, να γδυθούν, προκειμένου να κάνει έρευνα για κλοπιμαία.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν τα δύο κορίτσια βγήκαν για να κάνουν κάποια ψώνια. Αφού μπήκαν σε ένα κατάστημα, δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν και αποφάσισαν να φύγουν, ωστόσο όταν πέρασαν την πόρτα, χτύπησε ο συναγερμός.
Τότε μία υπάλληλος του καταστήματος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, πλησίασε τις κοπέλες και με αυστηρό ύφος ρώτησε «αν έχουν πάρει κάτι από το κατάστημα χωρίς να έχουν πληρώσει».
Απάντησαν ότι δεν έχουν κλέψει κάτι, όμως φαίνεται πως δεν την έπεισαν, με αποτέλεσμα η υπάλληλος να τις κάλεσε να την ακολουθήσουν στα «αποδυτήρια». Εκεί, δε, φέρεται να ζήτησε από τις δύο 16χρονες να βγάλουν τα ρούχα τους, αναγκάζοντάς τες να μείνουν με το «μπουστάκι» τους, προκειμένου να δει αν είχαν κάτι κλεμμένο πάνω τους.
Τις υποχρέωσε μάλιστα να βγάλουν μέχρι και τα παπούτσια τους, τα οποία και έλεγξε.
Στη συνέχεια, αφού δεν βρήκε κάτι, η υπάλληλος ζήτησε από τις νεαρές να ντυθούν, οδηγώντας τες και πάλι στην έξοδο, όπου ο συναγερμός ήχησε και πάλι για άγνωστο λόγο.
Οι κοπέλες, σύμφωνα με το flamis.gr, έφυγαν τρομοκρατημένες από το κατάστημα.
Σημειώνεται πως βάσει της νομοθεσίας, η υπάλληλος δεν είχε κανένα δικαίωμα να ελέγξει τις 16χρονες, αλλά έπρεπε να καλέσει την Αστυνομία η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για ελέγχους σε περίπτωση κλοπής.
Πλέον, η οικογένεια της μιας ανήλικης δεν αποκλείεται να ασκήσει μήνυση κατά της υπαλλήλου, η οποία από την πλευρά της υποστηρίζει πως ναι μεν έκανε έλεγχο γιατί ήχησε ο συναγερμός, αρνείται ωστόσο ότι ζήτησε από τις ανήλικες να βγάλουν τα ρούχα τους.