Αρχική Eπικαιρότητα Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί – Στις 17.30 οι ανακοινώσεις

Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί – Στις 17.30 οι ανακοινώσεις

Επιπλέον η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας και σε εργαζόμενους της εστίασης και των νοσοκομείων -πέραν των σούπερ μάρκετ και των μέσω μαζικής μεταφοράς που ισχύει σήμερα- είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, με φόντο και την κλιμακούμενη ανησυχία για την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον.

Μεγαλύτεροι περιορισμοί στην εστίαση και κυρίως στη διασκέδαση, απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα και επέκταση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, με φόντο και την κλιμακούμενη ανησυχία για την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον.

Επιπλέον η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας και σε εργαζόμενους της εστίασης και των νοσοκομείων -πέραν των σούπερ μάρκετ και των μέσω μαζικής μεταφοράς που ισχύει σήμερα- είναι επίσης μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 12 το βράδυ με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και όχι όρθιοι. Επίσης σε κάθε τραπέζι θα κάθονται μόνο έξι πελάτες, ενώ εξετάζεται η μείωση του μέγιστου αριθμού πελατών.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και με πλαφόν του 1.000 ή 2.000 θεατές.

Οι ειδικοί εισηγούνται την παύση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα

Στις 17.30 οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το νωρίς το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για τα επόμενα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας σήμερα στις 17.30, πριν από την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η οποία πραγματοποιείται στις 18:00

Κατά πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις – κατά πάσα πιθανότητα – από τον Θάνο Πλεύρη περί τις 17:00.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Σωτήρη Τσιόδρα.