Αρχική Ν. Κορινθίας Το case study της Motor Oil για την Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται… εξαγώγιμο...

Το case study της Motor Oil για την Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται… εξαγώγιμο προϊόν

Με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν πριν από λίγες εβδομάδες σε συνέδριο στη Ρουμανία την προσπάθεια της Motor Oil να εντάξει στις διαδικασίες της την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr, η συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία έγινε με την αρωγή της SAP από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού, παρουσιάστηκε από στέλεχος της εταιρείας σε άλλα στελέχη του κλάδου παγκοσμίως σε συνέδριο σχετικό με την εφαρμογή λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια και έγινε δεκτή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Στρατηγικού σχεδιασμού “Digital Refinery” εκσυγχρόνισε και ενίσχυσε τις εγκαταστάσεις της μέσα στον Ιούλιο, υιοθετώντας λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για τους εξοπλισμούς του διυλιστηρίου.

Αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω ανάλυσης real-time δεδομένων από τα οποία παράγονται προβλέψεις σχετικά με τη λειτουργία των εξοπλισμών επιτρέποντας την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Μάλιστα, η εν λόγω λύση επιτρέπει την πρόβλεψη με ακρίβεια πάνω από 77 % σε πιθανά μη φυσιολογικά συμβάντα από 20 έως 120 ώρες πριν την εκδήλωσή τους, ενώ κατά τους υπεύθυνους της εταιρείας, με τον τρόπο αυτό αναμένεται αύξηση του χρόνου ζωής των εξοπλισμών και μείωση του κόστους συντήρησής τους.