Αρχική Ν. Κορινθίας Β.Νανόπουλος Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Β.Νανόπουλος Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Με την συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, φορέων και τμημάτων του Ελληνικού Στρατού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η παρέλαση για την Εθνική μας Επέτειο στην Κόρινθο.

Οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών παρακολούθησαν την παρέλαση και χειροκρότησαν θερμά τους παρελαύνοντες τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα και την θυσία των προγόνων μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο μήνυμα του έκανε λόγο για ημερομηνία αλησμόνητης γενναιότητας που θα μας διδάσκει πάντα.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας. Στέλνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες, λίγοι τον αριθμό τότε, είπαν όχι σε μια υπερδύναμη που ήθελε, χωρίς μάχη, να κατακτήσει τη χώρα.

Υπερασπίστηκαν την πατρίδα και αποδείχτηκαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Εμείς σήμερα  οφείλουμε να τους τιμούμε και αυτό κάνουμε

Και να συνεχίσουμε το παράδειγμα τους στην ειρηνική περίοδο που διανύουμε με σύμπνοια και ομόνοια να πετύχουμε αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους».

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονυσίου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία. Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η πέμπτη δόση για το 2021
Επόμενο άρθροΓυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Συγκλονιστική μαρτυρία – Τι είπε ο 54χρονος μόλις σκότωσε την 48χρονη