Αρχική Ν. Λακωνίας Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες του Δήμου Σπάρτης

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες του Δήμου Σπάρτης

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ΄΄στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης, τα οποία έγιναν αποδεκτά, και την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σπάρτης.
 
Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος΄΄.

Όπως γνωστοποιεί επίσης στη σχετική ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ΄΄η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την 28η Σεπτεμβρίου 2021 σταθμευμένη έμπροσθεν του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάρτης (επί της οδού Επισκόπου Βρεσθένης) και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27310.22226 (εσωτ.120), 27313.63220 και 27373.63222 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Σπάρτης και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Στην αυτοκινούμενη μονάδα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της διασποράς COVID 19  για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Προκειμένου να προγραμματιστεί μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας΄΄

Προηγούμενο άρθροΑυτοψία Λαμπρόπουλου στα έργα της εθνικής οδού “Τρίπολης – Άργους”
Επόμενο άρθροΠροσφορά αγάπης από την Μητρόπολη Θηβών στους πυρόπληκτους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης