Αρχική Eπικαιρότητα Πώς να διαγνώσετε κοινά προβλήματα πλυντηρίου ρούχων

Πώς να διαγνώσετε κοινά προβλήματα πλυντηρίου ρούχων

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων σας, αυτό μπορεί να επιβραδύνει σοβαρά τη συνολική λειτουργία του νοικοκυριού σας. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που συμβαίνουν σε αυτό; Συνεχίστε να διαβάζετε αν δεν γνωρίζετε ποια είναι τα κοινά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται σε ένα πλυντήριο ρούχων. Ανάλογα με το επίπεδο των δεξιοτήτων σας πάνω σε DIY εργασίες, μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας την κρίση του πλυντηρίου σας ή ένας τεχνικός για επισκευή πλυντηρίου ρούχων στον Βόλο από το episkeuazo.gr μπορεί να αναλάβει για εσάς την επίλυση του προβλήματός σας. Μην ξεχνάτε να αποσυνδέετε πάντα το μηχάνημά σας (από την παροχή ρεύματος και νερού) πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ενέργεια επιδιόρθωσης.

Το πλυντήριο δεν ξεκινάει τη λειτουργία του

Πρώτα, ελέγξτε τη συνδεσιμότητά του με την ηλεκτρική παροχή του. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά τα πλυντήρια μπορούν να μετακινηθούν σε τέτοιο βαθμό κατά τη διάρκεια του κύκλου περιστροφής τους, τραβώντας το καλώδιο της σύνδεσης. Επίσης, ελέγξτε τον ηλεκτρικό πίνακα ασφαλειών σας, ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει η οποιαδήποτε επιπλοκή στο ηλεκτρικό σύστημα εγκατάστασης του σπιτιού σας.

Είναι ελαττωματικό το κλείδωμα της πόρτας του πλυντηρίου;

Εάν υπάρχει ορατή ζημιά και το σημείο κλειδώματος δεν λειτουργεί σωστά, το μηχάνημά σας δεν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ακόμα και αν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Ελέγξτε λοιπόν εάν πρέπει να αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε το κλείδωμα της πόρτας σας.

Είναι η κάρτα κυκλώματος;

Εάν δεν είναι το κλείδωμα της πόρτας, θα μπορούσε να είναι η κάρτα κυκλώματός σας. Εάν δεν λειτουργεί σωστά, δεν θα παρέχει την κατάλληλη τάση στην κλειδαριά, στον κινητήρα κίνησης ή στη βαλβίδα πλήρωσης, η οποία θα εμποδίσει την εκκίνηση του πλυντηρίου.

Είναι η υπερθέρμανση του πλυντηρίου σας;

Αν χρησιμοποιήσατε το πλυντήριό σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η συσκευή σας μπορεί να έχει υπερθερμανθεί και να μην μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Περιμένετε να κρυώσει πριν κάνετε επανεκκίνηση. Ωστόσο, εάν αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τον θερμοστάτη. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας αλλά ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να καλέσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού.

Διαρροή πλυντηρίου ρούχων

Συγκέντρωση νερού στο μπροστινό ή πίσω μέρος του μηχανήματος

Ελέγξτε τους εύκαμπτους σωλήνες και τις βρύσες σας (επίσης γνωστές ως βαλβίδες απομόνωσης) στο πίσω μέρος του πλυντηρίου για τυχόν φθορές. Ίσως χρειαστεί να τους αντικαταστήσετε εάν έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε τη βαλβίδα της βρύσης του πλυντηρίου και, στη συνέχεια, σφίξτε την ξανά για να διορθώσετε ένα τυχόν πρόβλημα.

Συγκέντρωση σκουριάς ή αλάτων εντός του πλυντηρίου

Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης για τυχόν φράξιμο ή ζημιά. Εάν πρόκειται απλώς για μια απόφραξη του σωλήνα, μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να την πραγματοποιήσετε. Σε διαφορετική περίπτωση ο σωλήνας αποστράγγισης θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Διαρροή αφρού

Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε και καθαρίζετε τακτικά το δοχείο απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας. Αναρωτηθείτε λοιπόν αν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό κατα τις πλύσεις του πλυντηρίου σας. Παρακολουθήστε πόσο χρησιμοποιείτε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος στο νοικοκυριό σας.

Διαρροή μέσω της πόρτας του πλυντηρίου

Ελέγξτε εάν η τσιμούχα της πόρτας είναι βρώμικη ή αν λείπουν τμήματά της. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τη στεγανοποίηση του πλυντηρίου, καθώς σε αυτό το σημείο συσσωρεύονται κάθε είδους βρωμιά. Στην περίπτωση που λείπουν τμήματα από την επισφράγιση της πόρτα σας τότε σε αυτό οφείλεται η διαρροή του πλυντηρίου σας. Τέλος, εάν δεν είναι κανένα από αυτά τα παραπάνω ζητήματα, θα μπορούσε να είναι ότι το μηχάνημά σας δεν βρίσκεται σε επίπεδη θέση στο έδαφος, προκαλώντας διαρροές. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα πόδια της συσκευής, ώστε να βρίσκεται σε εντελώς επίπεδη θέση με τη βοήθεια ενός εργαλείου.