Αρχική Ν. Κορινθίας Εφυραίος Αθλος : ‘Ανοιξε η πλατφόρμα για συμμετοχή στην δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής...

Εφυραίος Αθλος : ‘Ανοιξε η πλατφόρμα για συμμετοχή στην δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” για άτομα με αναπηρία

Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναπηρία στην Ελλάδα και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη , στόχο μας αποτελεί  η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπων Συμπεριληπτικών Ερευνητικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης σε κάθε νομό της Ελλάδος. Με τη συμπλήρωση 50 ή 100 ενδιαφερόμενων ωφελούμενων στη πόλη σας κατασκευάζονται εντός δύο μηνών υπερσύγχρονα κέντρα συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Για δηλώσεις συμμετοχών και επαγγελματικής συνεργασίας μπορείτε να καλέσετε την πρόεδρο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ « Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ» κα Μπεκιάρη Όλγα Ρόζμαρι στο τηλέφωνο 6944290111.

Τα πρότυπα Συμπεριληπτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ « Εφυραίος Άθλος»  , «Μεσσήνιος Άθλος» , «Λακεδαιμόνιος Άθλος» και «Αρκάδας Άθλος» και οποιουδήποτε άλλου νομού, σας προσκαλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» έτους 2021-2022 , το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία. Το πρόγραμμα διαρκεί 11 μήνες (από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου) με δωρεάν μετακίνηση από και προς το κέντρο και αφορά παιδιά από 5 έως 18 ετών και ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας με πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67% (Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή).  Τα 4 πρότυπα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν σε δύο βάρδιες, μία βάρδια πρωινή 6:00 με 14:00 για τους ενήλικες  και μία βάρδια απογευματινή 14:00 με 22:00 για τους ανήλικους.

 Είναι σημαντικό οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση για το έτος 2020 εγκαίρως, πριν την έναρξη των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου (η ακριβής ημερομηνία θα αναρτηθεί σε επόμενη δημοσίευση) και υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά  στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr («Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων»)

 Η διαπίστευση για την υποβολή της αίτησης γίνεται με τη χρήση κωδικών-διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί TaxisNet) αποκλειστικά της αιτούσας, έχουσας την επιμέλεια και όχι με τους κωδικούς του/της συζύγου/συντρόφου με σύμφωνο συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:

α) χήρος ή

β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

à Σε περιπτώσεις που η αιτούσα είναι έγγαμη ή διατηρεί σύμφωνο συμβίωσης απαιτείται επίσης και η συναίνεση του ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου) για τη χρήση οικονομικών του στοιχείων στον  υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

 Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται να υποβληθούν ηλεκτρονικά είναι τα εξής :

Για παιδί κάτω των 18 :

-Στοιχεία αιτούσας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας  ή διαβατηρίου

– Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (για το παιδί ΜΕΑ)

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου

– Βεβαίωση απασχόλησης μητέρας και αναγγελία πρόσληψης (μόνο σε περίπτωση που εργάζεται)

– Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020 αιτούσας

Για ενήλικες (άνω των 18) :

-Στοιχεία αιτούσας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας  ή διαβατηρίου

-Αντίγραφο Δικαστικού Συμπαραστάτη

– Αντίγραφο Ληξιαρχικής πράξης γέννησης ενήλικα ΑΜΕΑ

– Γνωμάτευση ΚΕΠΑ

– Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020 (ενήλικα ΑΜΕΑ και κηδεμόνα)

–  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου

– Βεβαίωση απασχόλησης μητέρας – αναγγελία πρόσληψης (μόνο σε περιπτώσεις που εργάζεται)

Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο : 210 7101375 καθώς και στο email : info@ephyraiosathlos.gr (κεντρική διοίκηση) αλλά και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.theeuropeaninclusion.com.

 

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω :

 

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι στις 14 Ιουνίου, με θέμα « Συμπερίληψη- συνεκπαίδευση και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα» στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link :

 

Προηγούμενο άρθροΜαριλένα Σούκουλη : Δεν λυγίζω, το Μέλλον είναι εδώ !!!
Επόμενο άρθροΚλιματική Αλλαγή: Η στάθμη της θάλασσας απειλεί 267 εκατομμύρια ανθρώπους