Αρχική Ν. Κορινθίας Η Αλήθεια για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας δήμου Βέλου-Βόχας

Η Αλήθεια για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας δήμου Βέλου-Βόχας

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ,η πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» και υπεύθυνη για την κοινωνική πολιτική στον δήμο Βέλου – Βόχας Μαρία Καλλίρη, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα όσα λέχθηκαν για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας του δήμου, από τον πρώην δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο.
¨Ξέρεις σεβαστέ Συνδημότη μου πως προτιμώ να μην μιλάω πολύ για τα έργα και τις ημέρες μου, όσα χρόνια υπηρέτησα Εσένα ως υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο μας ,γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι σιωπούν διότι μιλούν με τα έργα τους…. και Δόξα τω Θεώ… δέκα ολόκληρα χρόνια το έργο μου μιλάει….
Όμως θέλω να σου πω ότι κλήθηκα να δημιουργήσω Κοινωνική Πολίτική, στα πρώτα της βήματα ,με ένα υποστελέχωμενο αυτοτελές γραφείο ,δουλεύοντας σκληρά με τους συνεργάτες μου, (που έδωσαν όλες τους τις γνώσεις και τη δύναμη) , καταφέραμε να κάνουμε πράξη εκείνο το όραμα που ήθελε τον Δήμο Βέλου –Βόχας, έναν δήμο δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, χωρίς διακρίσεις σε κάθε ανάγκη του, εξυπηρετώντας 17.500 πολίτες.
Γιατί πίστευα και πιστεύω πως η κοινωνική πολιτική δεν χαρίζεται, χτίζεται σε σταθερές πολιτικές και κοινωνικές δομές.
Να ξεκαθαρίσω λοιπόν τα όσα ειπώθηκαν από τον πρώην δήμαρχο κ. Αννίβα Παπακυριάκο σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας στο δήμο μας.
-Πίστεψα στη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας κινήθηκα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» και υπεύθυνη για την κοινωνική πολιτική στον δήμο Βέλου – Βόχας είχα σημαντική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Τάσο Γκιολή, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.
Συζητήσαμε τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, τον ενημέρωσα ότι έχει εξευρεθεί ο σχετικός χώρος που μπορεί να στεγάσει το Κέντρο, ο κ. Γκιολής επεσήμανε τη δυνατότητα της Περιφέρειας να συνδράμει οικονομικά σε αυτό, ώστε να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας.
Το πίστεψα το έργο αυτό, έφτασα μέχρι την Διαχειριστική Αρχή, ήταν γνώστες των προσπαθειών μου, οι συνεργάτες μου, η Περιφερειακή Αρχή και εσείς συνδημότες μου.
Ο μοναδικός που δεν γνώριζε, ήταν ο Δήμαρχος, (όχι γιατί δεν είχε ενημερωθεί από εμένα), αλλά γιατί δεν άκουγε ποτέ!
Έτσι από τη στιγμή που δεν δόθηκε εντολή να υποβάλουμε την πρόταση από τον Δήμαρχο, για ποια ευθύνη από την πλευρά μου μιλάμε;
Ξέρεις πως η αποποίηση ευθυνών είναι πολύ εύκολη τακτική.
Σημειώνω πως το Κέντρο Κοινότητας εξυπηρετεί όλους τους πολίτες στο δήμο, και όχι μόνο τους Ρομα.
Να ξέρεις ακόμη, πως είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε και παράρτημα Ρομά μέσα από το ΚΕΚ, αλλά ούτε και αυτό έγινε.
Ποιος λοιπόν δεν θέλησε να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο;
Εσύ θα δώσεις την Απάντηση.
Σχετικά με την κινητή μονάδα ως λύση, να ξέρεις πως δεν την επιλέξαμε εμείς, η παρουσία και λειτουργία της, ήταν υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας, δεν κάναμε κάτι περισσότερο εμείς.
Αυτή είναι η αλήθεια , πάντα στέκομαι μπροστά από τις ευθύνες μου και δεν φοβάμαι την κριτική, φτάνει αυτή να έχει σοβαρά επιχειρήματα και να προασπίζεται την αλήθεια και μόνο αυτή!
Εύχομαι όλοι να φτάσουμε στη μεγάλη και λαμπροφόρα εορτή της Ανάστασης, με το θειο να είναι πάντα μαζί μας.
Καλό Πάσχα…¨