Αρχική Ν. Κορινθίας Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τον εγκλεισμό

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τον εγκλεισμό

*ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ*
📍Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τον παρατεταμένο εγκλεισμό και την ψυχική κόπωση που επιφέρει η διαρκής δυσχέρεια είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
📍Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές μας της Γ’ Δημοτικού, στο μάθημα της Μουσικής, κατασκεύασαν μουσικά όργανα. Γνώρισαν τι συνέβαινε στην Αρχαία Ελλάδα σχετικά με τη μουσική, καθώς και τα όργανα που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή. Το ταξίδι έφτασε ως τη σύγχρονη Ελλάδα του 19ου αιώνα. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν και αφιέρωσαν εποικοδομητικό χρόνο για την κατασκευή μουσικών οργάνων.
Συγκεκριμένα:
🔸Σαντούρι (Μιχάλης Σιάχρας): είναι έγχορδο, κρουστό, επίπεδο μουσικό όργανο. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη ψαλτήριον, που στην περσική ονομάζεται σαντούρ.
🔸Αυλός του Πανός(Παναγιώτης Αγγελόπουλος): Η σύριγγα (αρχ. σύριγξ) είναι αρχαίο πνευστό μουσικό όργανο ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ελλαδικό χώρο.
🔸Σείστρον (Αφροδίτη Μάντζαρη): To σείστρο (αρχαία ελληνικά: σείστρον) είναι πανάρχαιο μουσικό όργανο, που ανήκει στην κατηγορία των ιδιόφωνων κρουστών έμμεσης κρούσης. Το σείστρο στην αρχαιότητα ήταν και παιδικό παιχνίδι, κουδουνίστρα, πλαταγή, με το οποίο αποκοίμιζαν τα παιδιά.
🔸Μονόχορδο του Πυθαγόρα (Μυρτώ Βουλγαρέλη): Παραλλαγή με μοχλό που αλλάζει την τάση των χορδών και συνεπώς το τονικό ύψος. Το μονόχορδο υπήρξε αρχαίο μουσικό και επιστημονικό όργανο, το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με το έργο του αρχαίου φιλοσόφου και θεωρητικού της μουσικής Πυθαγόρα, ο οποίος το χρησιμοποιούσε και για να διδάσκει τους μαθητές του φιλοσοφία. Αν και η ονομασία του οργάνου παραπέμπει στη χρήση μιας και μόνης χορδής, στην πραγματικότητα δύο χορδές ήταν το πλέον σύνηθες.
📍Όταν τα ερεθίσματα που δίνουμε στους μαθητές μας αξιοποιούνται με τόση δημιουργικότητα, μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε γι αυτούς!!!
Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τα πολύτιμα δημιουργήματά τους.
Επίσης, θερμότατα συγχαρητήρια στον άριστο παιδαγωγό, άψογο άνθρωπο, καθηγητή Μουσικής του σχολείου μας, κ. Spiros Papanikolas, για τη σύλληψη της δημιουργικής αυτής εργασίας και την καθοδήγηση των παιδιών μας.
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "8 AI QUAD REDMI CAMERA 8 NOTE PRO"
Μπορεί να είναι κοντινή λήψη κιθάρα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.