Αρχική Eπικαιρότητα Το μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου εκλάπη από την ιδιοκτήτριά του, επίσης «κουνελάκι»...

Το μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου εκλάπη από την ιδιοκτήτριά του, επίσης «κουνελάκι» του…Playboy

Το φερόμενο ως «μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου» εκλάπη από το σπίτι του στο Γουόρστερσαϊρ της Αγγλίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κουνέλι, μήκους 1 μέτρου και 29 εκατοστών και βάρους 16 κιλών, ονομάζεται «Ντάριους» και είχε βραβευθεί από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες το 2010, ως το μεγαλύτερο σε μέγεθος ζώο του είδους του.

Η ιδιοκτήτριά του, η 68χρονη Ανέτ Έντουαρντς, προσφέρει 1.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 1.157 ευρώ) σε όποιον εντοπίσει και της επιστρέψει το αγνοούμενο κουνέλι.

Η Έντουαρντς ανέβασε σχετική ανάρτηση στο Twitter, ζητώντας από όποιον έκλεψε το κουνέλι να το επιστρέψει, λέγοντας πως είναι πλέον πολύ μεγάλος σε ηλικία για να αναπαραχθεί.

«Πρόκειται για μια πολύ θλιβερή ημέρα», σχολίασε η αναστατωμένη ιδιοκτήτρια του κούνελου.

Η Έντουαρντς είχε υπάρξει και αυτή…κουνελάκι στα νιάτα της, και συγκεκριμένα του περιοδικού Playboy.

Πέρα από τον Ντάριους, η Έντουαρντς φιλοξενεί στο σπίτι της και τα δυο παιδιά του, τον Λιούις και την Ντέιζι Μέι.

Τα παιδιά του Ντάριους δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καταρρίψουν το ρεκόρ του, ωστόσο φαίνεται πως έχουν τα φόντα, έχοντας ξεπεράσει το μήκος του ενός μέτρου, όντας ακόμη βρέφη.

Το να συντηρεί κανείς τα θεόρατα αυτά κουνέλια δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού η ιδιοκτήτριά τους δηλώνει πως ξοδεύει περίπου 6.000 ευρώ το χρόνο, μόνο και μόνο για να αγοράζει τα μήλα και τα καρότα με τα οποία τα ταΐζει.

Η Έντουαρντς, μάλιστα, έχει τέτοια «τρέλα» με τα κουνέλια, ώστε να ξοδέψει πάνω από 11.000 ευρώ σε πλαστικές επεμβάσεις, προκειμένου να μοιάσει περισσότερο στο χαρακτήρα «Τζέσικα Ράμπιτ» από την ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ», στην οποία πρωταγωνιστεί, φυσικά, ένα κουνέλι.

Σύμφωνα με την ίδια, η εξαφάνιση του Ντάριους δεν αποτελεί την πρώτη «κουνελοτραγωδία» που βιώνει.

Το 2017, ένας άλλος γιος του Ντάριους, ο Σάιμον- για τον οποίο προβλεπόταν ότι θα ξεπεράσει το ρεκόρ του πατέρα του- πέθανε μυστηριωδώς σε πτήση από την Αγγλία προς τις ΗΠΑ, όπου θα τον παραλάμβαναν κάποιοι αγοραστές.

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines είχε «μπλέξει» τότε άσχημα, ιδιαίτερα αφότου προχώρησε στην αποτέφρωση του κουνελιού χωρίς την άδεια της ιδιοκτήτριάς του, γεγονός που την ώθησε στο να τους κατηγορήσει ότι «κάτι έκρυβαν».

«Είχα στείλει και άλλες φορές κουνέλια σε υπερατλαντικές πτήσεις, ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο», δηλώνει η Έντουαρντς. «Νομίζω πως πρόκειται για συγκάλυψη».

ΠΗΓΗ: The Guardian, New York Post