Αρχική Eπικαιρότητα Γονείς αρνήθηκαν να κάνουν self-test στα παιδιά τους και δεν έγιναν δεκτά...

Γονείς αρνήθηκαν να κάνουν self-test στα παιδιά τους και δεν έγιναν δεκτά στο μάθημα

Σήμερα το πρωί έκαναν «πρεμιέρα» τα λύκεια της χώρας, μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά. Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψουν οι μαθητές στην τάξη, είναι να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, διασφαλίζοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη διασπορά του κορονοϊού στις σχολικές κοινότητες.

Ωστόσο, η πρώτη μέρα ξεκίνησε με… παρατράγουδα. Εκτός από τα σχολεία της χώρας που τελούν υπό κατάληψη με το καλημέρα σας, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα δείγματα αρνητών των τεστ.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο, 4 γονείς αρνήθηκαν να κάνουν στα παιδιά τους τα self test. Όπως εξηγεί στο “stonisi.gr” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμος Θεοφανέλλης, τέσσερις περιπτώσεις γονέων στη Μυτιλήνη αρνήθηκαν με ένταση να διενεργήσουν τα παιδιά τους το self- test, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης μάθημα και να πάρουν απουσίες.

Ελπίζουμε παρόλα αυτά η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί ομαλά τις επόμενες μέρες, το μέτρο να αποδώσει και σταδιακά να επιστρέψουν ολοι οι μαθητές στα θρανία τους.

Πηγή:thetoc.gr

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης για τη μελέτη του δρόμου έως Αρχαία Επίδαυρο
Επόμενο άρθροΠότε η σαλάτα παχαίνει αντί να αδυνατίζει