Αρχική Ν. Κορινθίας Κάλεσμα Σπύρου Σταματόπουλου για rapid test στο Κιάτο

Κάλεσμα Σπύρου Σταματόπουλου για rapid test στο Κιάτο

Αγαπητοί Συνδημότες κ Συνδημοτησσες,
Εδώ κι έναν χρόνο έχουμε επιδοθεί ως ανθρωπότητα, αλλά και ως τοπική κοινωνία σε μια αδιάκοπη μάχη με τον κορωνοϊό. Μια μάχη που για να διεξαχθεί απαιτεί τη στέρηση πολλών από αυτά που μέχρι πριν έναν χρόνο θεωρούσαμε δεδομένα: Τα οικογενειακά τραπέζια, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τα ταξίδια, τα πάρτυ, την απλή ανθρώπινη αγκαλιά με φίλους και συγγενείς.
Η μάχη αυτή όπως όλες οι μάχες, έχει επιφέρει κόπωση, αλλά τώρα όμως βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της. Από τη μία η αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας, από την άλλη όμως ο εμβολιασμός που προχωρά και η ελπίδα που αναφαίνεται ότι αυτή η δυσάρεστη για όλους μας κατάσταση θα τελειώσει σύντομα.
Με αυτά τα δεδομένα, χωρίς να παραγνωρίζω την κούραση και την πίεση που δεχόμαστε όλοι σάς ζητώ να τηρείτε ευλαβικά και πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και δημόσιας υγιεινής, για την προστασία τη δική σας, των αγαπημένων ανθρώπων σας αλλά και όλης της κοινωνίας μας.
Η ώρα που θα ελευθερωθούμε από τις συνθήκες της πανδημίας πλησιάζει, αλλά είναι αυτή, η στιγμή πριν χαράξει η “αυγή” – πάντα η πιο σκοτεινή και κρύα – που χρειάζεται όλες τις δυνάμεις μας, μια τελευταία μεγάλη επιμονή και πίστη στο στόχο μας.
Εμείς από τη θέση μας ως δημοτική αρχή παραμένουμε ενεργοί, στις επάλξεις, προσπαθώντας πάντα να διασφαλίσουμε συνθήκες προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας του πληθυσμού με τακτικές απολυμάνσεις, ιχνηλατήσεις και γρήγορα αντανακλαστικά όπου χρειάζεται.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιούμε αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου, από 9:30 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι, στην αρχή του πεζόδρομου της Κλεισθένους, άλλη μια ιχνηλάτηση του ιού στο γενικό πληθυσμό με rapid test για την ανίχνευση αντισωμάτων.
Σας καλώ όλους να συμμετέχετε γιατί ο έλεγχος κυρίως των ασυμπτωματικών κρουσμάτων θα βοηθήσει σημαντικά στη θωράκιση της κοινωνίας μας και στον γρηγορότερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.