Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: έρχεται η διπλή μάσκα και στα παιδιά

Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: έρχεται η διπλή μάσκα και στα παιδιά

Τη χρησιμότητα της διπλής μάσκας για την αντιμετώπισε του κορονοϊού, τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι είναι ένα μέτρο που αφορά και τα παιδιά
Τη χρησιμότητα της διπλής μάσκας για την προστασία από τον κορονοϊό, τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι είναι ένα μέτρο που αφορά και τα παιδιά.

Συγκεκριμένα οι κ. Λίνου δήλωσε πως «οι μεταλλάξεις κάνουν τον κορονοϊό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή μάσκα κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ καθώς έτσι πολλαπλασιάζουμε την προστασία μας, πράγμα που αφορά και τα παιδιά».

«Όλο και περισσότεροι επιστήμονες αναφέρουν τη χρησιμότητά της, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους», συνέχισε.

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχη για την διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊούστον πληθυσμό ενώ υπογράμμισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ξανά την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ώστε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων.