Αρχική Χωρίς κατηγορία Τα νέα μέτρα στην Αθήνα – Αύξηση τηλεργασίας στο δημόσιο και άδειες...

Τα νέα μέτρα στην Αθήνα – Αύξηση τηλεργασίας στο δημόσιο και άδειες ειδικού σκοπού

Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο στην Αττική για 3 βδομάδες ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Σήμερα θα εξειδικευθούν τα μέτρα για εργαζόμενους, αναστολή εργασίας και γονείς μαθητών. Κλείνουν επίσης κομμωτήρια. Τι θα γίνει με εκκλησίες.

Μετά από αρκετούς δισταγμούς, η κυβέρνηση επιστρέφει σε ένα πιο αυστηρό lockdown στην Αττική, με νέα μέτρα όπως κλειστά σχολεία, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια, καθώς και με αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο, όχι όμως και στον ιδιωτικό τομέα.

Το τρίτο lockdown συνεπώς δεν είναι ακριβώς όπως αυτό του Μαρτίου του 2020, καθώς η μείωση της κινητικότητας των πολιτών και συνεπώς της διασποράς του κορονοϊού, επιδιώκεται κατά βάση με επιστροφή στα μέτρα του Νοεμβρίου.

Το lockdown φέρνει αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο, αλλά όχι στον ιδιωτικό τομέα

Η μόνη ουσιαστική διαφορά με το Νοέμβριο, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα κατά την εξειδίκευση των μέτρων, είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα στο 70% από 50%. Στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό τηλεργασίας θα παραμείνει στο 50%, για να μειωθούν οι οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων. Εξάλλου, η ανομολόγητη αλήθεια είναι ότι το κράτος δε διαθέτει μηχανισμό ικανό να ελέγξει την “τηλεργασία στα λόγια” ή το φαινόμενο των εργαζόμενων σε αναστολή που εξακολουθούν να δουλεύουν κανονικά αλλά πληρώνονται από το κράτος.

Αναστολή εργασίας και άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς μαθητών

Σημειωτέον ότι σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης οι λεπτομέρειες εκτός από την τηλεργασία και για την αναστολή εργασίας κατά το lockdown 3, καθώς και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς μαθητών, καθώς τα σχολεία στην Αττική θα κλείσουν ξανά. Οι άδειες ειδικού σκοπού μόνον αποτελούν μία σημαντική επιβάρυνση για το κράτος, όπως βεβαίως και η αναστολή εργασίας, που καλύπτεται από το δημόσιο κορβανά.

Προηγούμενο άρθροΝεκρός βρέθηκε ο γιατρός που αναζητούσαν οι αρχές- εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του
Επόμενο άρθροΑυτά κατήγγειλαν οι τρεις ηθοποιοί για τον Πέτρο Φιλίππιδη – συγκλονιστικές λεπτομέρειες