Αρχική Χωρίς κατηγορία Κορονοϊός: «Οι μεταλλάξεις είναι παντού» – Φόβοι για επιτάχυνση της επιδημίας τον...

Κορονοϊός: «Οι μεταλλάξεις είναι παντού» – Φόβοι για επιτάχυνση της επιδημίας τον Φεβρουάριο

Ο συναγερμός δεν έχει σημάνει μόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έχει μολυνθεί από τη νοτιοαφρική μετάλλαξή του, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Φόβους πως «ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν» εξέφρασε ο Νίκος Σύψας και δεν απέκλεισε νέο καθολικό lockdown.

Η μετάλλαξη του κορονοϊού είναι σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα. Τάδε έφη Νίκος Σύψας, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους και της Νότιας Αφρικής (μετά από εκείνο της Βρετανίας) στην Ελλάδα. Ο εντοπισμός κρούσματος με τον μεταλλαγμένο κορονοϊό σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ανησυχία και ο καθηγητής δεν αποκλείει τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας δεν έκρυψε ότι «για τη μετάλλαξη της Αφρικής υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά», σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται ο ιός να ξεπερνάει την ανοσία. Κι αν συμβαίνει αυτό «ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν σε έναν νέο ιό». Επίσης, δεν απέκλεισε να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου για να αντιμετωπιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος.