Αρχική Χωρίς κατηγορία Κορονοϊός: έρχεται νέο lockdown; Το θα γίνει με σχολεία, click away και...

Κορονοϊός: έρχεται νέο lockdown; Το θα γίνει με σχολεία, click away και οι μετακινήσεις μέχρι τις 18:00

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχίαστους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση, η οποία ενώ σχεδίαζε το άνοιγμα της εστίασης και την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό, τελικά εξετάζει και το ενδεχόμενο του σκληρού lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη νέα «έκρηξη», επισημαίνοντας πως αν δεν ληφθούν μέτρα που θα ανακόψουν την ανοδική πορεία των κρουσμάτων, ο Φεβρουάριος θα είναι εφιαλτικός, τόσο με αύξηση μολύνσεων όσο κυρίως με αύξηση διασωληνωμένων που θα φέρει και πάλι το Σύστημα Υγείας στα όριά του.

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι οι επιστήμονες εισηγούνται να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει, αφενός ότι δεν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως προγραμματιζόταν να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φλεβάρη και αφετέρου ότιοδεύουμε προς επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00, όπως ισχύει άλλωστε σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα όποια νέα μέτρα αποφασιστούν, θα αφορούν και στο λιανεμπόριο, για το οποίο αναμένεται να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί. Τι σημαίνει αυτό; Στην καλύτερη περίπτωση click away και ίσως με ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 29/01 σε πλήρη σύνθεση, θέτοντας επί τάπητος όλα τα δεδομένα και τις λύσεις που προκρίνονται. Στη συνέχεια θα θέσει τις εισηγήσεις της υπόψιν του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.