Αρχική Eπικαιρότητα Κρόνος στον Υδροχόο: Το μέλλον είναι τώρα, από την Εναλλακτική Παιδεία

Κρόνος στον Υδροχόο: Το μέλλον είναι τώρα, από την Εναλλακτική Παιδεία

Tον καιρό που τα μάτια των προγόνων μας σε τούτο τον πλανήτη “έβλεπαν” ως όριο του σύμπαντος που τους περιέβαλλε τον πλανήτη Κρόνο, και πολύ πριν ανακαλυφθεί ο μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός, τον 18ο αιώνα, το ζώδιο αυτό ήταν το πεδίο έκφρασης του Κρόνου. Ως εκ τούτου στη Δυτική Αστρολογία, θεωρείται ο παραδοσιακός κυβερνήτης του.

Λογικό, αν σκεφτούμε ότι ο Κρόνος/Χρόνος, ως πλανήτης της κοινωνικής ευθύνης μπορεί να εκφραστεί εξαιρετικά μέσα από το ζώδιο της κοινωνικής συνείδησης, που είναι ο Υδροχόος. Λογικό επίσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για τον πλανήτη του ρεαλισμού και της ορθής κρίσης, στο ζώδιο και στο περιβάλλον της καθαρής Αλήθειας. Ο πλανήτης της ωριμότητας και της ιεραρχίας στο ζώδιο όπου η ανωριμότητα και τα παιδιαρίσματα περισσεύουν, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι πιο μεγάλο από τον εαυτό μας.

Την άνοιξη του 2020, με το παγκόσμιο lockdown που βιώσαμε όλοι στο πετσί μας, πήραμε μια μικρή -και ομολογουμένως πικρή- γεύση από την είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο. Τους μήνες που παρέμεινε στη θέση αυτή (από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο), και πριν επιστρέψει στον Αιγόκερω για να ολοκληρώσει την παραμονή του εκεί τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, πήραμε μια ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει “περιορισμός της ελευθερίας” σε μαζικό επίπεδο.

Ναι, ακόμη κι αυτό το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης φύσης, αυτό για το οποίο έχουν αγωνιστεί γενιές και γενιές ανθρώπων, ο μέγας Κριτής θα το περάσει από τις “συμπληγάδες” του. “Η ελευθερία κερδίζεται, με μόχθο και σκληρή δουλειά” θα φωνάξει. “Οι μακροχρόνιες φιλίες επίσης”. “Το ίδιο και το Μέλλον”.

Τα επόμενα 2,5 χρόνια (από το φετινό Δεκέμβρη μέχρι και τον Μάρτιο του 2023), θα δούμε όνειρα και σχέδια να παίρνουν σάρκα και οστά. Για την ακρίβεια, θα δούμε να υλοποιούνται όσα απ’ αυτά στηρίζονται σε γερές βάσεις και όσους έχουν δουλέψει σκληρά και υπεύθυνα τα προηγούμενα χρόνια, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και ν’ ανταμείβονται. Ασφαλώς τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν Υδροχόοι, Ζυγοί, Δίδυμοι, καθώς και Κριοί, Τοξότες και Λέοντες.

Ως φυσικός πλανήτης της καριέρας και της κοινωνικής αναγνώρισης, θα ευνοήσει, συνεπικουρούμενος και από την “παρέα” του έτερου δασκάλου Δία στο ίδιο ζώδιο, επαγγελματικές ενάρξεις Υδροχοϊκής φύσης: εργασία εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου, επιστήμες, εναλλακτική ιατρική, ομοιοπαθητική, τηλεϊατρική, αστρολογία, αεροναυπηγική, διαστημική, δουλειά ομαδική, αλληλέγγυα και για κοινούς σκοπούς.

Θα δούμε πολλά και σπουδαία: νέες εφευρέσεις και ανακαλύψεις που μέχρι σήμερα φάνταζαν επιστημονική φαντασία, θα βρεθούμε μάρτυρες αποκαλύψεων για το διάστημα και την ύπαρξη ενδεχόμενης εξωγήινης ζωής, θα δούμε ομοϊδεάτες να συσπειρώνονται σε όλο και περισσότερες συλλογικότητες, θα παρατηρήσουμε πόσο ακόμη η τεχνολογία και το διαδίκτυο θα εισβάλλει σε ολοένα και περισσότερους τομείς της ζωής μας!

Όπου ο Δίας δίνει διαστολή, ο Κρόνος φέρνει συστολή. Η πορεία τους χέρι-χέρι και για έναν ολόκληρο χρόνο, ανοίγει έναν ακόμη συνοδικό κύκλο (για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια σε ζώδιο του Αέρα!), πράγμα που σημαίνει ότι οι “μηχανές” παίρνουν ξανά μπροστά. Οι μηχανές της οικονομίας, της κοινωνίας, της εργασίας, της ιδεολογικό-πολιτικής αναμόρφωσης.

Ο Κρόνος, πέρα και πάνω απ’ όλα, θα δοκιμάσει αλλά και θα θεμελιώσει γερά ό,τι εκπροσωπεί κατά βάση ο Υδροχόος: την Αλήθεια! Κι αυτό θα ζητήσει από όλους μας: να σκάψουμε βαθιά για τον αληθινό “αδάμαντα” που κρύβουμε μέσα μας, όπως ακριβώς η Γαία έβγαλε απ’ τα σπλάχνα της “αδαμάντινο δρεπάνι” για να υπερασπιστεί τη δική της αξιοπρέπεια και Αλήθεια.

πηγή: astroteam.gr