Αρχική Eπικαιρότητα Καμπανάκι ΕΟΦ για προϊόν αδυνατίσματος που μπορεί να προκαλέσει εντερική αιμορραγία

Καμπανάκι ΕΟΦ για προϊόν αδυνατίσματος που μπορεί να προκαλέσει εντερική αιμορραγία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει ο ΕΟΦ για το αδυνατιστικό προϊόν Aphrodite slimming, που υπόσχεται απώλεια βάρους και είναι πιθανό να έχει διακινηθεί στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε στη Γερμανία, το εν λόγω προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και φαινολοφθαλεΐνη.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

Ως προς τη φαινολοφθαλεΐνη συνδέεται με κίνδυνο εντερικής αιμορραγίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
«Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Aphrodite slimming. Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους, βρέθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Γερμανίας, ενώ είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε στη Γερμανία, το εν λόγω προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και φαινολοφθαλεΐνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Ως προς τη φαινολοφθαλεΐνη, συνδέεται με κίνδυνο εντερικής αιμορραγίας.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Προηγούμενο άρθροΚρόνος στον Υδροχόο: Το μέλλον είναι τώρα, από την Εναλλακτική Παιδεία
Επόμενο άρθροVIRAL: Η φωτογραφία του εύζωνα με μάσκα που κάνει τον γύρο του κόσμου