Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Το καράβι που βουλιάζει μαζί με την ελπίδα, οι ελιές και...

Κόρινθος: Το καράβι που βουλιάζει μαζί με την ελπίδα, οι ελιές και η πλατεία

Πλησιάζει ενάμιση χρόνος δύσκολης διακυβέρνησης του Δήμου Κορινθίων από την διευρυμένη Συμμαχία Πολιτών. Αντικειμενικά υπήρξε μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας ωστόσο ανά την Ελλάδα έχουν ανακηρυχθεί ήδη κάποιοι Δήμαρχοι πρότυπα, ενώ ο Βασίλης Νανόπουλος δείχνει πως ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά του στο τιμόνι της Κολιάτσου.

Οι αναγκαστικές συμμαχίες του, μόνο σε καλό που δεν του βγήκαν αφού ο καθένας από τους εκτός Συμμαχίας φαίνεται πως κάνει το δικό του πολιτικό παιχνίδι και ουδόλως ενδιαφέρεται για το προφίλ του Δημάρχου αλλά και για την κορινθιακή κοινωνία.

Πληττόμενοι οι Ελληνες, πληττόμενοι και οι Κορίνθιοι που μάλλον προσπαθούν να πιαστούν έστω από κάτι καλό στο Δήμο Κορινθίων που δεν έρχεται. Και εκεί που όλα έδειχναν μαύρα, έρχεται ένα κρουαζιερόπλοιο στην πόλη που δείχνει να μας γεμίζει ελπίδα. Στην αρχή κανείς δεν ήξερε ότι είναι άδειο και ουσιαστικά το φιλοξενούμε. Οι πληροφορίες λιγοστές και με το σταγονόμετρο μέχρι την μαύρη μέρα που ο βοριάς στον Κορινθιακό προκαλεί τεράστια ζημιά και το κρουαζιερόπλοιο παίρνει κλίση, μετακινείται και μαζί του και οι ελπίδες ότι η πόλη θα γίνει τουριστικό λιμάνι της Μεσογείου.

Εκείνη η δόλια πλατεία μας, αν είχε στόμα να μιλήσει, το πιθανότερο θα ήταν να μας έλεγε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να την αφήσουμε στην προηγούμενη μορφή της γιατί η ταλαιπωρία της δείχνει να μην έχει τέλος. Εχει γίνει μήλο της έριδος, ατελείωτων πολιτικών αντιπαραθέσεων, με ένα Δήμαρχο να έχει βάλει σκοπό να την τελειώσει με βαρύ κόστος για τα οικονομικά του Δήμου και των πολιτών. Μοιάζει να είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο που δείχνει να το χάνει στα σημεία.

Και ενώ ανά την Ελλάδα μαζεύουν τις δημοτικές ελιές και το πανάκριβο πλέον λάδι διανέμεται σε άπορες οικογένειες, η Δημοτική Αρχή Νανόπουλου κόβει τα δέντρα για άγνωστους λόγους, με επώδυνες όμως συνέπειες.

Φυσικά και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει χρόνος να γυρίσει το παιχνίδι, το σίγουρο είναι όμως πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που αισθάνονται ακυβέρνητοι…!!!

Σ.Μπαλή