Αρχική Eπικαιρότητα Πολυτεχνείο: Το ΚΚΕ αψήφησε τα μέτρα και κάνει πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Πολυτεχνείο: Το ΚΚΕ αψήφησε τα μέτρα και κάνει πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έξω από αμερικάνικη πρεσβεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο με αφορμή την 47η επέτειο της εξέγερσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με χθεσινή του παρέμβαση, έκρινε ως «αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών», κάλεσε, ωστόσο τους πολιτικούς αρχηγούς σε ενότητα.

Για στήσιμο σκηνικού σύγκρουσης κατηγόρησε και από την πλευρά του τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή το ΚΚΕ.

Το κόμμα, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας» και σημείωσε πως «το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον λαό και τη νεολαία!».

Σε κλίμα πόλωσης και χωρίς πορείες εορτάζεται φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου, μετά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, που έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις και έχει οδηγήσει στον συνασπισμό των κομμάτων της Αριστεράς κατά της «αυταρχικής απόφασης» της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο κοινό τους κείμενο.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 υπογράφουν το κοινό κείμενο επικρίνοντας εντόνως την «βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική» απόφαση που ελήφθη.

Απαγόρευση συναθροίσεων
Σύμφωνα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 15 Νοεμβρίου έως και αύριο, 18, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τέσσερα άτομα και άνω.

Ειδικότερα, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Παράλληλα, έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Χίλτον, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.

Προηγούμενο άρθροΚρούσμα κορωνοϊού αναστατώνει χωριά της Κάτω Γορτυνίας
Επόμενο άρθροΌλοι οι ΚΑΔ για τα 800 ευρώ : Όλη η λίστα με τις πληττόμενες, ποιοι μπαίνουν στα μέτρα της καραντίνας