Αρχική Eπικαιρότητα Κλείνει η ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση στον Πρύτανη

Κλείνει η ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση στον Πρύτανη

Μετά τον προπηλακισμό του Πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

To χρονικό της επίθεσης στον Πρύτανη

Το πρωί της Πέμπτης (30/10) στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, εισέβαλε ομάδα αναρχικών και κρέμασε στον κύριο Μπουραντώνη μια ταμπέλα που έγραφε «Αλληλεγγύη στους καταλήψεις».

Αργότερα, σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκε ένα κείμενο με την φωτογραφία του πρύτανη να περιβάλλεται από τους αγνώστους και να εξαναγκάζεται να φοράει την ταμπέλα στην οποία υπάρχει το μήνυμα υπέρ των καταλήψεων.

Παράλληλα, στο κείμενό τους ειρωνεύονται τον πρύτανη λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρουν τον λόγο που στοχοποίησαν τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, «επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Απογοήτευση! Τρομάζει ο χάρτης χιονοκάλυψης της Ευρώπης
Επόμενο άρθροΕικόνες – σοκ με κρεμασμένο σκυλί