Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Απογοήτευση! Τρομάζει ο χάρτης χιονοκάλυψης της Ευρώπης

Καιρός: Απογοήτευση! Τρομάζει ο χάρτης χιονοκάλυψης της Ευρώπης

Ακρως απογοητευτικά, ενδεχομένως και… ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που καταγράφονται στα προγνωστικά καιρικά μοντέλα για την χιονοκάλυψη της Ευρώπης

Σήμερα, είναι ελάχιστες οι περιοχές με εξαίρεση τη βόρεια Νορβηγία και τη Σουηδία και τα πολύ ορεινά τμήματα των Αλπεων, που δέχονται χιονοπτώσεις, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ρωσίας, δεν υπάρχει ίχνος χιονιού, ούτε καν στα ορεινά.

Και το πλέον ανησυχητικό είναι πως μέχρι και τα μέσα του Νοεμβρίου δεν πρόκειται, όπως θα δείτε και στον ακόλουθο χάρτη καταγραφής της χιονοκάλυψης της Ευρώπης, να σημειωθεί τίποτα, μα τίποτα το αξιόλογο.

Τι μπορεί να σημάνει αυτό για την εξέλιξη του φετινού χειμώνα; Σύμφωνα με ειδικούς, όσο πιο κοντά στον Δεκέμβριο ξεκινήσουν οι πυκνές χιονοπτώσεις και η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών προς την κεντρική -κυρίως- Ευρώπη, τόσο πιο έντονα και με διάρκεια, μπορεί να είναι τα φαινόμενα.

Οσο για τη Νότια Ευρώπη και τη χώρα μας, ισχύει αυτό που παραδοσιακά εκφράζεται από τους ειδικούς, πως αν δεν «παγώσει» η βόρεια Ευρώπη, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας.

Δείτε πώς καταγράφεται η χιονοκάλυψη στην Ευρώπη έως και τι; 16 Νοεμβρίου. Η εικόνα, μοιάζει και είναι πράγματι, απογοητευτική: