Αρχική Eπικαιρότητα Εικόνες – σοκ με κρεμασμένο σκυλί

Εικόνες – σοκ με κρεμασμένο σκυλί

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την Κερατέα με φιλόζωους να βρίσκουν σκυλί κρεμασμένο από ένα σκοινί και σε άθλια κατάσταση.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» το σκελετωμένο ζώο, ήταν γεμάτο πληγές και οριακά ακουμπούσε στο έδαφος κάτω από ένα δέντρο, στο οποίο κάποιος το έδεσε από τον λαιμό με μια θηλιά.

Η εικόνα δείχνει ένα ζώο που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και ημέρες από κάποιον άνθρωπο που γνώριζε την περιοχή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το ζώο σώθηκε και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο αφού κάτοικοι της Κερατέας το εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του οικισμού Ρουτζέρι και ενημέρωσαν τα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου.

photo

photo

photo

photo

photo

Η ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου έχει ως εξής:

«Σήμερα 1η Νοεμβρίου 2020 ειδοποιηθήκαμε από κάτοικους της Κερατέας ότι σε βόλτα τους σε αγροτική περιοχή του οικισμού Ρουτζερι Κερατεας βρήκαν σκύλο δεμένο, εγκαταλελειμμένο.

Όταν πήγαμε για να δούμε το ζώο, δεν ήταν δεμένο, αλλά κρεμασμένο, αποστεωμένο που μαρτυράει τις πολλές μέρες που θα ήταν κρεμασμένο με σχοινί (θηλιά, κόμπο). Ίσα που στεκόταν στα πίσω ποδιά του, είχε κρεμάσει το κεφαλάκι του και περίμενε τον Θάνατο. Το κορμί του γεμάτο μύγες, και σκουλήκια. Ο λαιμός του πληγωμένος από την θηλιά. Αίμα από την μύτη.

Πρόκειται για μια θηλυκιά σκυλίτσα, χωρίς microchip, όχι μικρή σε ηλικία. Την ξεδέσαμε με δυσκολία, και με δυσκολία κόψαμε το σχοινί, προσπαθώντας να μην της κάνουμε παραπάνω κακό! Αφέθηκε στα χάδια μας, χαϊδευαμε το αποστεωμένο κορμάκι της. Της δώσαμε ήπιε νερό, και την μεταφέραμε σε πανσιόν για τις πρώτες βοήθειες. Καθαρίστηκε από τα σκουλήκια, καθώς και η πληγή στο λαιμό. Αύριο θα μεταφερθεί για εξετάσεις και αν χρειαστεί νοσηλεία. Γνωρίζει κάποιος την σκυλίτσα? Γνωρίζει κάποιος το γεγονός? ας μην γινόμαστε συνένοχοι! Αύριο θα γίνει καταγγελία στο Α.Τ Κερατεας.

Την περιοχή οποιος το έκανε την γνώριζε καλά!

Δεν ξέρουμε το όνομα της μικρούλας! Ας την φωνάζουμε λοιπόν Αργυρουλα! Η Αργυρούλα θα χρειαστεί την βοήθεια σας, ας της δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι! θα χρειαστεί βοήθεια στην οικονομική στήριξη, για εξετάσεις, φάρμακα, καλή τροφή, πιθανή νοσηλεία, και φιλοξενία σε πανσιόν. Και φυσικά αν η Αργυρουλα βγει μαχήτρια μια οικογένεια, να νιώσει όση αγάπη της έλειψε και της λείπει! Να μην βγει στον δρόμο! Ένα σπιτάκι για το κορίτσι μας! (Φιλοζωικό σωματείο Κερατεας Προκρις».