Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: “Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση...

Κώστας Τζιούμης: “Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι όλα απειλές για την καρδιά μας”

Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ανάρτησε ο Δήμαρχος Τρίπολης και Καρδιολόγος κ. Κώστας Τζιούμης, στη σελίδα του στο facebook …
“Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός και ο πιο δυνατός μυς στο σώμα μας που χτυπά αδιάκοπα, καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Αποτελεί ζωτικό όργανο για την κυκλοφορία του αίματος και ως εκ τούτου θα πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο από όλα!
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έχει καθιερωθεί από το 1999, έπειτα από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Στην Ελλάδα, διατρέχουμε αρκετά υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς ο τρόπος διατροφής και ζωής δεν ενθαρρύνει την καλή υγεία αυτού του ζωτικής σημασίας οργάνου. Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι όλα απειλές για την καρδιά μας.
Σας παροτρείνω να προσέχετε την υγεία σας, να την παρακολουθείτε, να περιορίσετε τις «κακές» συνήθειες, να αθλείστε τακτικά και να ακολουθείτε μια όσο το δυνατόν πιο σωστή διατροφή.
Πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας και να αγαπάτε την καρδιά σας!”

Προηγούμενο άρθροΤις πληγείσες αγροτικές περιοχές από τον Ιανό επισκέφθηκε η Μαριλένα Σούκουλη
Επόμενο άρθροΚλειστά για δύο ημέρες τα δικαστήρια της Πάτρας λόγω κρούσματος