Αρχική Eπικαιρότητα Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως για 2 άτομα

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως για 2 άτομα

Η υπερβολική καταάλωση φαγητού πιέζει τον ανθρώπινο οργανισμό στα όρια του με ανεπιθύμητες συνέπειες.

Μερικές φορές είναι γεύση, μερικές φορές είναι συνήθεια, ή ίσως είναι το άγχος. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι σε κάποιο σημείο της ζωής σας έχετε φάει υπερβολικά.

«Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να στείλει ο εγκέφαλός σας ένα σήμα στο στομάχι για να σας ενημερώσει ότι είστε γεμάτοι. Η υπερκατανάλωση συμβαίνει όταν συνεχίζετε να τρώτε πέρα ​​από αυτό το σημείο πληρότητας “, λέει η Erma Levy, ερευνητής διαιτολόγος στο MD Anderson.

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση βάρους και η μεταφορά υπερβολικού βάρους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Αλλά δεν αφορά μόνο τις ανεπιθύμητες θερμίδες. Η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει το σώμα σας με διάφορους τρόπους.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε υπερβολικά;
Η υπερβολική κατανάλωση προκαλεί το στομάχι να διογκωθεί πέρα ​​από το κανονικό του μέγεθος για να προσαρμοστεί στη μεγάλη ποσότητα τροφής. Το διογκωμένο στομάχι σπρώχνει άλλα όργανα, κάνοντάς σας να νιώσετε άβολα. Αυτή η δυσφορία μπορεί να έχει τη μορφή του αισθήματος κόπωσης, βραδύτητας ή υπνηλίας. Τα ρούχα σας μπορεί επίσης να τα αισθάνεστε σφιχτά.
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής απαιτεί από τα όργανα σας να δουλέψουν πιο σκληρά. Εκκρίνουν επιπλέον ορμόνες και ένζυμα για να σπάσουν τα τρόφιμα.
Για την πέψη της τροφής, το στομάχι παράγει υδροχλωρικό οξύ. Εάν τρώτε υπερβολικά, αυτό το οξύ μπορεί να επανέλθει στον οισοφάγο με αποτέλεσμα την καούρα. Η κατανάλωση πάρα πολύ φαγητού με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως πίτσα και cheeseburgers, μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητο στην καούρα.
Το στομάχι σας μπορεί επίσης να παράγει αέριο, αφήνοντάς σας ένα άβολο γεμάτο αίσθημα.
Ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιταχυνθεί καθώς προσπαθεί να κάψει αυτές τις επιπλέον θερμίδες. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα προσωρινό αίσθημα ζέστης, ιδρώτα ή ζάλης.
Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης τροφής;
Όταν τρώτε, το σώμα σας χρησιμοποιεί μερικές από τις θερμίδες που καταναλώνετε για ενέργεια. Τα υπόλοιπα αποθηκεύονται ως λίπος. Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από ό, τι καίτε μπορεί να σας κάνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.

Η υπερβολική κατανάλωση – ιδιαίτερα ανθυγιεινών τροφίμων – μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σας σύστημα. Τα πεπτικά ένζυμα είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένη ποσότητα, οπότε όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα τροφής που τρώτε, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για την πέψη. Εάν τρώτε συχνά, με την πάροδο του χρόνου, αυτή η αργή πεπτική διαδικασία σημαίνει ότι η τροφή που τρώτε θα παραμείνει στο στομάχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι πιο πιθανό να μετατραπεί σε λίπος.

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τον ύπνο σας. Το κιρκαδικό ρολόι σας, το οποίο ελέγχει τους κύκλους ύπνου σας, προκαλεί αύξηση και πτώση των επιπέδων ορμονών ύπνου και πείνας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αναστατώσει αυτόν τον ρυθμό, καθιστώντας δύσκολο τον ύπνο σας όλη τη νύχτα.

ΠΗΓΗ: mdanderson