Αρχική Ν. Κορινθίας Βλάσης Τσιώτος: Η τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία ήταν απαραίτητο...

Βλάσης Τσιώτος: Η τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία ήταν απαραίτητο έργο

Από την περίοδο που ήμουν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας βλέποντας σε πληθώρα Δήμων να τοποθετούνται ειδικά μηχανήματα πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες, θεωρούσα απαραίτητη τη συγκεκριμένη υποδομή για έναν Δήμο-προορισμό σαν τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Από το καλοκαίρι του 2019, πριν ακόμη αναλάβουμε την ευθύνη του Δήμου μας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχετική μελέτη, ενώ υπάρχει το ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση μέχρι 4 σημείων ανάλογης πρόσβασης ανά Δήμο, ήρθα προσωπικά σε επαφή με κατασκευαστές τέτοιων υποδομών και ξεκινήσαμε την εκπόνηση μελέτης προμήθειας και εγκατάστασης ώστε να κατατεθεί για χρηματοδότηση.

Δυστυχώς η περίοδος των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης λόγω της πανδημίας καθυστέρησε και αυτές τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι για την κατάθεση της σχετικής πρότασης έγκαιρα ώστε να χρηματοδοτηθούμε για τη φετινή θερινή περίοδο.

Θέλοντας οπωσδήποτε να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υποδομή σε όσους δημότες και επισκέπτες την έχουν ανάγκη, αλλά και να δοκιμάσουμε τη λειτουργία της, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε ένα σχετικό σύστημα πρόσβασης για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει με τη σημαντική προσπάθεια ολόκληρης της τεχνικής υπηρεσίας και ειδικά του Διευθυντή κ. Καραγιάννη τις απαιτούμενες μελέτες, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την πρόταση χρηματοδότησης ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε παρόμοιες εγκαταστάσεις σε 4 σημεία του Δήμου μας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στους Δημοτικούς χώρους είναι δικαίωμα και υποχρέωση, χαρακτηρίζοντας το επίπεδο πολιτισμού ενός τόπου. Η προσπάθεια αυτή όσο αυτονόητη και αν είναι, απαιτεί σχεδιασμό, επιμονή και αλλαγή νοοτροπίας. Είμαστε αποφασισμένοι όμως όσο χρόνο και κόπο και αν χρειαστεί, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μας την εικόνα ενός σύγχρονου και λειτουργικού προορισμού. Άλλωστε για έναν τέτοιο Δήμο έχει νόημα η ενασχόληση με τα κοινά.

Καλό μήνα σε όλους!

Image may contain: sky, outdoor and water