Αρχική Ν. Κορινθίας Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο: Οπως και να είναι η κατάσταση την νέα σχολική χρονιά,...

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο: Οπως και να είναι η κατάσταση την νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές μας δεν θα χάσουν ούτε μέρα, ούτε ώρα μαθήματος

Ούτε Ώρα Xαμένη, Oύτε Mέρα Xαμένη…
Aσφαλείς και Yγιείς στο Αριστοτέλειο και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αγαπητοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές

H σχολική χρόνια που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερα δυσχερής για τον εκπαιδευτικό κόσμο λόγω της τρίμηνης αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Εμείς, το Αριστοτέλειο, ανταποκριθήκαμε άμεσα, παρέχοντας ποιοτικό διαδικτυακό μάθημα από την πρώτη μέρα του εγκλεισμού. Σε τέτοιο βαθμό έφτασε η αντανακλαστική μας αντίδραση, ώστε καταφέραμε να καλύψουμε την ύλη όλων των μαθημάτων, όλων των τάξεων και να πραγματοποιήσουμε και επαναλήψεις.

Το σημαντικότερο όλων εiναι oτι με την επανέναρξη των “δια ζώσης” μαθημάτων και ενώ η συμμετοχή των μαθητών ορίστηκε ως προαιρετική από το Υπουργείο Παιδείας, εμείς καταφέραμε να έχουμε ποσοστό προσέλευσης, που άγγιζε καθημερινά το 95%.
ΓΙΑΤΙ;

Γιατί, περά από το ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ, παρείχαμε και παρέχουμε στους μαθητές και στο προσωπικό μας ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ιδιαίτερα δε στον τομέα της υγιεινής, καθώς όχι μόνο τηρήσαμε τους κανόνες που όρισε το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του ενσκήψαντος ιού, αλλά θεσπίσαμε και επιπλέον δικούς μας (είναι πολλαχώς αναρτημένοι στο διαδίκτυο). Το αποτέλεσμα ήταν -με σύμμαχο, βεβαίως, την ευρυχωρία του σχολείου μας-
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ,ΤΑΧΙΣΤΑ (σημειωτέον, οι μαθητές μας παρακολουθούσαν μαθήματα 5 ημέρες την εβδομάδα και όχι 2 ή 3 εναλλάξ όπως είχε ορίσει το Υπουργείο) ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦAΛΕΙΑ, ώστε να προστατεύουμε πρώτιστα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ και παράλληλα ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

Το ίδιο υποσχόμαστε και για το σχολικό έτος 2020-2021. Ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο έτοιμοι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ, ΔΥΣΧΕΡΗ ΣΕΝΑΡΙΑ. Εμείς θα κάνουμε μάθημα στους μαθητές μας με οποιαδήποτε συνθήκη επικρατεί. Μπορούμε να το εγγυηθούμε και το αποδείξαμε. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να χάσουν μαθησιακά τη χρονιά. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους μαθητές μας να πέσουν στο τέλμα του play station και των ταινιών. Και όλα αυτά, αφού έχουμε εκ των προτέρων κατοχυρώσει την ασφάλεια και την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών μας.