Αρχική Ν. Ηλείας Για ένα μήνα σε αργία ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης

Για ένα μήνα σε αργία ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου για διάστημα ενός μηνός αρχής γενομένης από την 29η Ιουλίου.

Η πειθαρχική αυτή ποινή αφορά σε απόφαση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ο κ. Λυμπέρης να μην τιμωρήσει υπάλληλο του δήμου Ήλιδας.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, που είχε λάβει τη σχετική απόφαση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λυμπέρης είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία και απορρίφθηκε.

Η απόφαση επρόκειτο εδώ και αρκετό καιρό να σταλεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατρινό για επίδοση στο δήμαρχο, όμως λόγω ασθενείας του, είχε καθυστερήσει.

Πλέον όμως επιδόθηκε και τέθηκε σε ισχύ έως τις 29 Αυγούστου.

Βάσει των κανονισμών χρέη δημάρχου για αυτό το διάστημα θα εκτελεί ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ή στέλεχος της δημοτικής αρχής που θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

πηγή ilialive.gr