Αρχική Eπικαιρότητα Τι ισχύει αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, φαρμακαποθήκες;

Τι ισχύει αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, φαρμακαποθήκες;

Το τι θα γίνει αν εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περιγράφει άρθρο της νέας ΠΝΠ.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των σούπερ μάρκετ, των λαϊκών αγορών, των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου COVID-19, και όχι στο σύνολο της επιχείρησης, θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας τους.

Αυτό αναφέρεται στο ένατο άρθρο της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής για πιθανό κρούσμα κορονοϊού:
Η παρ. 3 του άρθρου πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (A’76), αντικαθίσταται ως εξής: «Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προηγούμενο άρθροΕνα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΝέο θρίλερ στον Έβρο: Πυροβολισμοί και φωτοβολίδες από τους Τούρκους – Σε ετοιμότητα ο Στρατός