Αρχική Ν. Αρκαδίας Κ.Τζιούμης: Ψηλά το κεφάλι, συνδημότισσες και συνδημότες. Θα νικήσουμε και σε τούτον...

Κ.Τζιούμης: Ψηλά το κεφάλι, συνδημότισσες και συνδημότες. Θα νικήσουμε και σε τούτον τον αγώνα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Πέρασαν ήδη 182 χρόνια από τότε που, με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, καθιερώθηκε η 25η Μαρτίου ως ημέρα εθνικής εορτής, ως ημέρα μνήμης και τιμής ενός συγκλονιστικού – και με πανανθρώπινη σημασία – γεγονότος: της Επανάστασης του 1821. Η Μεγάλη του Γένους Επανάσταση οδήγησε στην αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στην απελευθέρωση ενός τμήματος της πατρώας γης, στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους- και έδειξε στους λαούς πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι. Η ελληνική επανάσταση είναι το πρώτο Μεγάλο Γεγονός του 19ου αιώνα, έδειξε δρόμους, χάραξε πορείες. Γι’ αυτό και σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, όπου γης, προκαλεί ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας η 25η Μαρτίου, ημέρα που, παράλληλα προς το εθνικό της περιεχόμενο έχει και το θρησκευτικό βάρος της με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, χαρμόσυνη είδηση για την ανθρωπότητα ολόκληρη και μέγιστη εορτή της Ορθοδοξίας. Δικαιολογημένα θυμόμαστε, τιμούμε, ευγνωμονούμε.


Φέτος ο εορτασμός αυτός, δυστυχώς, θα είναι μόνο ψυχικός, πνευματικός, ατομικός. Ο κόσμος ολόκληρος, μαζί και η χώρα μας, αντιμετωπίζει έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, ο οποίος αντιμετωπίζεται μόνο με σύνεση, με ψυχραιμία, με πειθαρχία, με αλληλεγγύη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Πολιτείας και των επαϊόντων, ας κρατήσουμε, όσο γίνεται, τον φονικό ιό έξω από το σπίτι μας, έξω από τον Δήμο Τρίπολης, μακριά από την οικογένειά μας. Μέσα στο σπίτι του, καθένας και καθεμιά, ας αναλογιστεί, ας διαβάσει, ας προσέξει σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα κάθε τι σχετικό με την 25η Μαρτίου 1821. Και τότε θα καταλάβει ότι η υποχώρηση μπροστά στον εχθρό δεν είναι ούτε ήττα ούτε δειλία, είναι τακτική νίκης, την οποία εφάρμοζε άριστα και πρώτος ο Ελευθερωτής μας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


Η Τρίπολη, η Αρκαδία, μπαρουταποθήκη του Αγώνα και λίκνο της Ελευθερίας, τιμά φέτος με εύγλωττη σιωπή την ιστορική επέτειο και θα την τιμήσει με λαμπρότητα στα διακοσιάχρονά της.
Ψηλά το κεφάλι, συνδημότισσες και συνδημότες. Θα νικήσουμε και σε τούτον τον αγώνα.

Προηγούμενο άρθροΧρίστος Δήμας: Οι Έλληνες στα δύσκολα είναι ενωμένοι, αυτό έδειξε η Ιστορία μας και αυτό κάνουμε και σήμερα
Επόμενο άρθροΚαθορίστηκαν τα 28 κέντρα υποδοχής μεταναστών- Η Κόρινθος ανάμεσά τους !!!