Αρχική Ν. Κορινθίας Πλούσιο φωτορεπορταζ από την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Ακύλα...

Πλούσιο φωτορεπορταζ από την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Ακύλα και Πρισκίλλης και την προσφορά 100.000 ευρώ από την Μητρόπολη Κορίνθου σε φοιτητές

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί, 13/2/2020 προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης καθώς και Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως των φοιτητών της Ι. Μητροπόλεώς μας. Για την φετινή χρονιά διανεμήθηκαν σε 100 νέους το συνολικό ποσόν των 100.000,00€ σε Βιβλιάρια των 1.000,00€ έκαστος.
Είναι πλέον καθιερωμένο να ενισχύονται άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, επιβάλλουν την άμεση στήριξη τους, και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. Η επιλογή των παιδιών-φοιτητών έγινε από όλες τις
Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως κατά το δυνατόν και αδιακρίτως φύλου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου κ. Βασιλείου Ευσταθιάδη, ο οποίος είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, καταγόμενος εξ Αθηνών και διαμένων μόνιμα στο Δερβένι Κορινθίας.
Επίσης εκτέθηκε προς προσκύνηση τμήμα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα.