Αρχική Ν. Αχαΐας Θρίλερ στην Πάτρα: Ομολόγησε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε σε παραλία

Θρίλερ στην Πάτρα: Ομολόγησε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε σε παραλία

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την είδηση της μητέρας η οποία άφησε τη νεογέννητη κόρη της σε παραλία στην Πάτρα, με αποτέλεσμα το βρέφος να βρει τραγικό θάνατο.

Το νεκρό κοριτσάκι εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης περαστικοί οι οποίοι -σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο θέαμα- ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Οι άνδρες του Λιμενικού, που ανέλαβαν την υπόθεση, άρχισαν να ξετυλίγουν -σε συνεργασία με την Αστυνομία- βήμα βήμα το κουβάρι της υπόθεσης. Έτσι, κατάφεραν σε λίγη ώρα να φτάσουν στα ίχνη της δράστριας, η οποία μετά την πράξη της επέστρεψε στο σπίτι που μένει μαζί με τη μητέρα της στην Πάτρα – στα Ζαρουχλέικα. Εκεί τη βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τους λιμενικούς και την οδήγησαν στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου όπου κρατείται και -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να ομολόγησε πως άφησε το μωρό στην παραλία. Μάλιστα, στις πρώτες κουβέντες της στους αστυνομικούς είπε πως βρέθηκε σε απόγνωση και γι΄ αυτό αποφάσισε να παρατήσει το βρέφος στην παραλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη γυναίκα, με αρχικά Ε.Ν., είναι Πατρινή και ανύπαντρη μητέρα και πριν από μερικές ημέρες γέννησε στο μαιευτήριο δημόσιου νοσοκομείου στην ίδια πόλη και αποχώρησε χωρίς να λάβει εξιτήριο. Μάλιστα, όταν τη βρήκαν στο σπίτι της μαζί ήταν και η μητέρα της. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, το ένα ζει στην Αθήνα και το άλλο στο εξωτερικό.

Ο δικηγόρος της, Γιάννης Αποστολόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς από το οικογενειακό της περιβάλλον δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος. Επίσης, είπε ότι η γυναίκα είναι σε κατάσταση σοκ και δεν γνώριζε ότι το βρέφος είναι νεκρό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν τη ρώτησε γιατί δεν άφησε το παιδί κάπου, αντί να το πετάξει στη θάλασσα, εκείνη δεν του απάντησε αλλά τον κοίταζε με απλανές βλέμμα. Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι γενικά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του. Πληροφορίες αναφέρουν πως το βρέφος ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το παιδί να ξεβράστηκε στην ακτή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, το βρέφος όταν βρέθηκε φορούσε φόρμες και αρχικά ο άντρας που το εντόπισε το πέρασε για κούκλα.

Άγνωστοι ωστόσο, παραμένουν μέχρι στιγμής, οι λόγοι που οδήγησαν την 27χρονη να εγκαταλείψει το νεογέννητο κοριτσάκι της. Η ανάκριση της γυναίκας είναι σε εξέλιξη και την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να της απαγγελθούν κατηγορίες.